Crimineel en familie verzetten zich tegen politie

Clifton M. (31) alias Loksoe is op donderdag 23 maart door het Regio Bijstand Team Paramaribo (RBTP) te Goede Verwachting aangehouden. De man wordt ervan verdacht op 24 november 2015 een vrouw die over de Kwattaweg liep met geweld te hebben beroofd. Bij de beroving is hij herkend als te zijn ene Loksoe. Hij is meermalen opgespoord, maar wist steeds uit handen van de politie te blijven. Op 23 maart is het de wetsdienaren gelukt hem aan te houden. Familieleden wilden de politie beletten hun werk te doen. Loksoe verzette zich hevig tijdens de aanhouding. Tijdens het optreden van de politie, liep een politieambtenaar een fractuur op aan zijn pink. Toen Loksoe werd overgebracht naar het politiebureau nam hij zijn kans en beet een politieambtenaar in zijn beide handen. Nieuwsgierige buren en familieleden waren het niet eens met het politie optreden en scholden de wetsdienaren uit.
De politie doet een beroep op de gemeenschap wetsdienaren tijdens de rechtmatige uitoefening van het beroep niet te beletten. Het gedrag van deze omstanders en de familie naar de politie toe wordt ten stelligste afgekeurd. Dit geeft duidelijk aan dat zij de criminele praktijken van de verdachte goedkeuren en ageren tegen criminaliteitsbestrijding. Loksoe is overgedragen aan de afdeling Kapitale Delicten en is na overleg met een lid van het Openbaar Ministerie achter slot en grendels geplaatst.

error: Kopiëren mag niet!