Voorlichtingsmedewerkers Juspol zitten nog thuis

De twee onlangs ontheven voorlichtingsmedewerkster van Justitie en Politie, hoofdvoorlichter Martita Ritfeld-Asontoe en Ingrid Corinde, kijken uit naar de beslissing die over hen genomen zal worden. Zij werden afgelopen donderdag ontheven uit hun functie door gewezen minister Jennifer van Dijk-Silos, die nu zelf ook ontheven is door de president. Dagblad Suriname heeft in verband hiermee gesproken met de waarnemend minister van Justitie en Politie, Ferdinand Welzijn. Volgens Welzijn kan hij hierop nog geen antwoord geven. Ook maakte de krant contact met de ontheven hoofdvoorlichter Ritfeld. Zij had geen commentaar op de ontwikkelingen binnen Juspol.
DNA-lid Keshopersad Gangaram Panday zegt desgevraagd dat de waarnemend minister een beslissing kan nemen met betrekking tot de ontheffing van de hoofdvoorlichter en de medewerkster, bijvoorbeeld dat zij terug komen in hun functie. Het is ook mogelijk dat de waarnemend minister na overleg met de onlangs ontheven medewerkers van voorlichting een passende functie voor hen kan creëren. “Tot op dit moment is er hieromtrent nog geen beslissing genomen zegt Gangaram Panday. De minister moet nog geïnformeerd worden over de stand van zaken op het ministerie. Minister Welzijn is een politiefunctionaris geweest, dus volgens Keshopersad is hij bekend met het reilen en zeilen binnen het korps en het ministerie.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!