Terugkeer Parmessar schokkend voor werknemers EBS

Gajadien Stuivertje2Steve Geerlings, voorzitter van de Bond bij de NV Energie Bedrijven Suriname, geeft in gesprek met Dagblad Suriname aan dat de bond bij de vertegenwoordiger van de aandeelhouder haar zegje heeft gedaan over het functioneren van de algemeen directeur, Rabin Parmessar. Er is gesproken over zaken die binnen het bedrijf niet goed lopen. Echter geeft hij wel aan dat buiten de verwachting om vernomen werd dat de geschorste algemeen directeur zijn post weer mag innemen. “Men heeft het aangehoord. Zij waren van de klachten niet op de hoogte. Er is ons gezegd dat wij van hen zullen horen. Ik kom vervolgens naar mijn plaats toe en zie het bericht in de media”, vertelde de voorzitter.
Dit bericht is volgens Geerlings heel schokkend overgekomen op de werknemers. “ Die bellen mij constant, omdat de werkrelatie met de werknemers vertroebeld is. Ik denk dat wat bij het kabinet is aangekaart, misschien ertoe heeft geleid dat men tot meneer Parmessar heeft gesproken. Hij zal misschien op de punten letten, vandaar hij nog een kans zou hebben gehad”, stelt Geerlings. Het is totaal niet duidelijk waarom de president van de raad van commissarissen bij de EBS is bedankt. De rvc werd volgens bronnen van de krant als reden voor het bedanken meegegeven dat zij eerst met de aandeelhouder moest terugkoppelen alvorens de schorsing van de directeur in te zetten. Dit, terwijl de minister van Natuurlijke Hupbronnen duidelijk was over het recht van de rvc om de directeur te schorsen.
Geerlings wenst zich niet uit te laten over dit soort politieke zaken. Naar zijn oordeel is er voldoende aangekaart. Hij wenst nog niet te praten over een mogelijke verbetering in de werkrelatie met de algemeen directeur. Hij kent de verhalen van drie/vier weken rust na dit soort van onstuimige situaties, waarna de problemen zich herhalen. “Ik wacht af of hij al dan niet met dezelfde attitude doorgaat”, aldus Geerlings.
Kavish Ganesh

error: Kopiëren mag niet!