Kookdag The Lions en de Bernadettegroep

Padvinders en Gidsen  rondom de opgediende maaltijden
Padvinders en Gidsen rondom de opgediende maaltijden
De advent padvindersgroep The lions van Para en de Bernadettegroep van Gidsen Suriname hebben op zondag 19 maart een kookdag georganiseerd op het clubterrein van The Lions te Zanderij. De bedoeling was om de jongeren een leuke dag te bezorgen en de onderlinge vriendschapsbanden te verstevigen alsmede de saamhorigheid te bevorderen. The Lions padvindersgroep bestond uit 45 padvinders en de Bernadettegroep uit 15 gidsen. Koken op een primitieve manier n.l. op houtvuur was een van de spelregels terwijl het een regenachtigedag was. Zoals het een goede padvinder betaaamt was het vinden van een oplossing hiervoor binnen no-time gebeurd . De padvinders en de gidsen moesten in een battle binnen een bepaalde tijd zorgen voor drie gerechten namelijk een gebak, een soepje , een hoofdgerecht en het decoreren hiervan . De leiders moesten alleen maar zorgen voor orde handhaving , discipline en indien mogelijk het aanvuren en motiveren van hun groep om het beste eruit te halen. Bij de Bernadettegroep was op het menu oliebollen, een snertsoep en bamie terwijl The lions gekozen hadden voor een bakabana, een grietbanasoep en bitawiriemoksie-alesie. De activiteiten begonnen in een ontspannen tevens gezellige sfeer omstreeks 12 u n.m. Het was een ware spektakel op het terrein. Gelet werd op hygiene, smaak, garnituur en het opdienen. Monique Bijlhout leidster van de Bernadettegroep was heel blij met de gang van zaken omdat dit bezoek voortvloeide uit het jaarprogramma van haar groep. Vandaar ook het initiatief. Het mooie van deze dag was dat enkele leiders van de Bernadettegroep noodgedwongen moesten inkomen bij het klaar maken van de items toen ze zagen dat hun groep in tijdnood kwam te verkeren hetgeen in feite niet mocht. Aan het eind is er een proefcommissie samengesteld om een oordeel te vellen. De oliebollen, snert en moksie-alesie kwamen als beste uit de bus. De coördinatie lag in handen van Melissa Inge en het geheel had een vlot verloop. Te oordelen naar de verschillende reacties mag het evenement beschouwd worden als te zijn geslaagd. De eerstvolgende aktiviteit van The Lions is een fietstocht i.v.m. “Wereld bossendag” naar Powakka en terug en wel op 25 en 26 maart a.s. De Anton Doniciegroep van Latour zal bij deze ook participeren.

error: Kopiëren mag niet!