Ariërs van Canawapibo in goede stemming

Ariers van Kanawapibo in de beste  stemmingDe Arische gemeenschap in en rond Canawapibo (km 43 Oost-Westverbinding) in het district Commewijne, jubelt over de officiële inwijding van de Arya Dewaker mandir ter plaatse. ‘Een lang gekoesterde wens is in vervulling gegaan’, zeggen de gelovigen. Aan voorzitter Indersing Gangabisoensingh van de Hindoeïstische vereniging Arya Dewaker viel de eer te beurt om de openingshandeling van de tempel te verrichten.
Niet uit trots of ijdelheid
Het verwezenlijken van de Arya tempel te Canawapibo begon in 2014 toen tijdens een bijeenkomst in Meerzorg, volgelingen uit Canawapibo jammerden over het niet hebben van een eigen gebedshuis. De behoefte werd onder andere gemotiveerd met: ‘Wij vragen niet uit trots of ijdelheid naar een eigen mandir, maar mede vanwege de grote afstanden die moeten worden afgelegd om het dichtstbijzijnde gebedshuis te bezoeken’. De roep naar ondersteuning bij het opzetten van een mandir vond gehoor bij het hoofdbestuur. Na ampele voorbereiding werd een werkgroep, met als voorzitter Winod Kolai, ingesteld om de bouw van de mandir te trekken. Het hoofdbestuur, de geloofsgenoten en sympathisanten van Suriname en het buitenland hebben bijgedragen aan het fonds, waaruit de bouw werd gefinancierd.
Sangita Jawahir, eerste voorzitter van het tempelbestuur
Het eerste bestuur van de tempel te Canawapibo wordt geleid door Sangita Jawahir. Alle zeilen worden bijgezet om het uiterste aan mogelijkheden uit de tempel te halen. Het terrein en de opstallen worden als multifunctioneel gemeenschapscentrum aangeprezen.
HD

error: Kopiëren mag niet!