SLM nog niet zeker van betrekken reisagenten bij verkoop toeristenkaarten

Robbi Lachmising
Robbi Lachmising
De Surinaamse Luchtvaartmaatschappij (SLM) zal binnenkort namens het ministerie van Buitenlandse Zaken (Buza) toeristenkaarten mogen aanbieden. De toeristenkaarten zijn tot nog toe te verkrijgen op de consulaten in het buitenland. De SLM krijgt de optie om de toeristenkaarten te verkrijgen op de consulaten. De luchtvaarmaatschappij biedt op haar beurt de toeristenkaarten aan haar passagiers. Hoe dit precies zal geschieden, is bij de SLM nog niet zwart op wit vastgelegd. Directeur Robbi Lachmising geeft in gesprek met Dagblad Suriname aan dat er niet gedacht was dat de autoriteiten zo snel zouden reageren op het verzoek om SLM deze gelegenheid te bieden. De luchtvaartmaatschappij moet organisatorisch nog wat op orde stellen om uiteindelijk te kunnen starten met het aanbieden van de kaarten.
SLM draagt hiermee medeverantwoordelijkheid over de kaarten. Er wordt nog nagegaan over het inschakelen van derden (reisagenten) om de toeristenkaarten te verkopen. De discussie moet nog intern worden gevoerd. SLM wenst ook meer duidelijkheid te hebben over de grens van haar mogelijkheden. Buitenlandse Zaken en Openbare Werken, Transport en Communicatie zullen ook willig moeten zijn, zou SLM een reisagent willen inschakelen om een kaart te verkopen. “Wij willen kijken hoe wij de verantwoordelijkheid met de reisagenten kunnen delen. Echter heeft de Surinaamse agent dat niet nodig. Het gaat hier meer om de buitenlandse stations. Misschien maken wij ook een aparte balie op de airports voor de toeristenkaarten”, stelt Lachmising. Er dient in ieder geval nog overleg te komen met Buza over de reisagenten. Er is een overeenkomst getekend tussen OWT&C en Buza. Wil SLM de reisagenten betrekken, zou het volgens Lachmising misschien ook bij overeenkomst moeten geschieden. “Buza en OWT&C moeten hier ook eens mee zijn. Uiteindelijk is het hun kaart en niet van de SLM”, aldus de directeur.
Dit nieuwe model betekent vooralsnog voor de SLM een primeurtje. Het maakt de concurrentiepositie van de SLM ook iets beter, aangezien de SLM haar passagiers zelf kan voorzien van toeristenkaarten. Dit komt niet alleen ten voordele van de SLM, het elimineert voor de klant een deel van het drama op Schiphol. Lachmising is van plan om begin april 2017 in Nederland een zware campagne te starten om de SLM weer de plaats te geven waar zij recht op heeft.
Kavish Ganesh

error: Kopiëren mag niet!