Harriette Ramdien: ‘Bouterse moet al zijn ministers naar huis sturen’

Niet alleen Justitieminister Jennifer Van Dijk-Silos maar al de ministers moeten hun koffers inpakken en naar huis gaan. Dit stelt oud-districtscommissaris en politica uit Nickerie Harriette Ramdien tegenover Dagblad Suriname. ‘Bouterse moet de hele santenkraam naar huis sturen. Toch functioneert niets goed.’ Van het vertrek van de Justitieminister kijkt zij helemaal niet verrast op. ‘Bouterse is juist te laat, hij moest Jennnifer van Dijk-Silos allang hebben vervangen.’
‘Van Dijk-Silos weet alleen goed van zich af te bijten’
Volgens Ramdien wist de Justitieminister alleen goed van zich af te bijten, terwijl het daadwerkelijk functioneren van haar heel slecht en nihil was. ‘Ik was zo verheugd dat zij als Justitieminister was geplaatst.’ Ramdien had hoge verwachtingen van haar. Maar na zes maanden eindigden deze vreugde en hoge verwachtingen in grote teleurstelling. ‘Weet je, ze is vrouw. Ik dacht altijd dat zij heel strak zou zijn op het ministerie en dat zij de touwtjes heel strak in handen zou hebben. Ik vond haar altijd een pittige dame. Van deze dames verwacht je dat zij het heel goed gaan doen in topposities. Maar zij is vreselijk achteruitgegaan nadat zij als minister werd geplaatst.’ Tot grote ergernis van Ramdien werd het ministerie juist naar de afgrond gebracht. Nagenoeg alle zaken waaronder papier, inkt en zelfs toiletpapier moesten de verschillende politiebureaus ontberen. ‘Het is een schande, dit ministerie moest alleen een naamsverandering ondergaan. Het moest veranderd worden in het ministerie van Armoedzaaiers.’
Geen vriendje of vriendinnetje op Justitie meer
Ramdien hoopt van harte dat de president geen politiek vriendje of vriendinnetje als minister van Justitie plaatst. ‘Want Van Dijk-Silos had veel eerder vervangen moeten worden, maar de president bleef haar handhaven vanwege de politieke binding. En deze politieke binding is ten koste van de veiligheid van het volk gegaan’, zegt Ramdien bitter. Zij neemt hierbij in ogenschouw hoeveel onschuldige burgers gedurende het bewind van Van Dijk-Silos zijn beroofd en verkracht. ‘Hoeveel kinderen, vrouwen en moeders nu getraumatiseerd rondlopen. En geen enkele regeringsfunctionaris die zich over deze personen bekommert. Bouterse moet niet weer een vriendje of vriendinnetje plaatsen. Hij moet een persoon zetten die kaas gegeten heeft van het werk.’
Asha Gajadien-Bhagwat

error: Kopiëren mag niet!