SLM mag toeristenkaarten aanbieden

Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft onlangs een samenwerking beklonken met het ministerie van Openbare Werken, Transport en Communicatie, betreffende de toeristenkaart. De Surinaamse Luchtvaartmaatschappij (SLM) zal in het vervolg namens Buza toeristenkaarten aanbieden. Minister Jerry Miranda van OWT &C gaf aan dat aangezien toerisme een belangrijke groeipoot is voor Suriname, er liever niet te lang over gesprekken gedaan moet worden, maar meer gewerkt dient te worden. De toeristenkaarten zijn tot nog toe te verkrijgen op de consulaten in het buitenland. De SLM krijgt de optie om de toeristenkaarten te verkrijgen op de consulaten (tenminste op elke bestemming waar er wel een consulaat is). De SLM biedt op haar beurt de toeristenkaarten bij verkoop van de tickets of bij haar balie aan. “Wij hebben het van de SLM en de Stichting Toerisme Suriname gehoord. Dit is een goed voorbeeld, waarbij de samenleving ook een bijdrage kan leveren aan de efficiëntie ontwikkeling van ons land”, stelt de Buza-minister Yldiz Pollack-Beighle. SLM krijgt hierbij een primeurtje om de kaarten te verkopen. Pollack-Beighle staat open voor meer entiteiten die hetzelfde wensen te doen. “Als je op Zanderij aankomt, hoef je niet meer in een lange rij te staan. Dat zou het moeten gaan worden. Wij hopen dat de rest van de spelers ook met creatieve ideeën komen, zodat het reizend publiek dat Suriname opzoekt, efficiënter aan de kaart komt wanneer het gaat om hun reisplezier”, stelt Pollack-Beighle. “Het is de eerste stap. Er moeten meer volgen”, meent Miranda.
Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft al geruime tijd geleden de toeristenkaarten geïntroduceerd. De introductie van de kaart heeft echter een lijdensweg moeten afleggen. Er komen vanuit het reizend publiek veel klachten over de verkrijging van een toeristenkaart. Het verkrijgen van de kaart brengt vaak vertraging met zich mee. Voor SLM is dit nieuw model een wens die in vervulling is gegaan. Haar klanten kunnen volgens directeur Robby Lachmising wat sneller worden afgehandeld. “Dit zal positief werken op het toeristenvervoer in Suriname”, denkt Lachmising.
Op Schiphol bijvoorbeeld is er 1 (één) functionaris die toeristenkaarten verkoopt. Het grootste probleem doet zich voor op de zaterdagen en zondagen. In het weekend is er geen personeel vanuit Buza beschikbaar. Op Zanderij aan de andere kant is er ook maar 1 balie waar men terecht kan voor een kaart. Dat is volgens Lachmising hopelijk al voorbij. Hij is de autoriteiten dankbaar dat er spoedig is gereageerd op de verzoeken/klachten van de SLM. Het bedrijf mag naar Lachmising zijn kennis deze week nog starten met het aanbieden van de kaarten.
Kavish Ganesh

error: Kopiëren mag niet!