Voedselpakketten binnenland grotendeels gedistribueerd

Operatie Hey Watra, het hulpprogramma voor de getroffenen van de overstroming in het binnenland, is succesvol uitgevoerd. Kolonel Jerry Slijngaard, coördinator van het Nationaal Coördinatiecentrum Rampenbeheersing (NCCR), deelde woensdag op een persconferentie mee dat het overgrootste deel van voedselpakketten ondertussen is gedistribueerd. Momenteel wordt volgens hem gewerkt aan de laatste bezending pakketten in het Drietabbetje-gebied. Districtscommissaris (dc) August Bado van het Tapanahony-gebied voerde aan dat van het Ampoma Tapu-gebied tot en met Poeketi 310 pakketten zijn verstrekt, terwijl vanuit Tapanahony richting Lawa het om 190 pakketten gaat. In het Ampoma Tapu-gebied zelf zijn 5 pakketten verstrekt, terwijl in Paramaccaans gebied overgelopen naar het Tapanahony-gebied 9 voedselpakketten zijn gedistribueerd. Volgens Slijngaard is de fase van noodhulp hiermee voorbij. Nu zal het traject worden ingezet van herstel. Volgens Kenneth Slooten, coördinator Bureau Volkscontacten, zijn er geluiden van mensen die aangeven geen pakketten te hebben ontvangen. “Op het veld hebben wij gemerkt dat het veelal om mensen gaat die daar niet thuis horen. Zij hebben misschien een huis daar, maar zijn daar niet woonachtig. Hierdoor zijn zij niet geregistreerd voor een pakket”, stelde de raadsadviseur.
FR

error: Kopiëren mag niet!