President: ‘We werken aan die koers’

President Desi Bouterse (l) geflankeerd door RO-minister Edgar Dikan (r). Het staatshoofd wil de deviezenuitgaven gaan verminderen (foto: Anil Ramkumar)
President Desi Bouterse (l) geflankeerd door RO-minister Edgar Dikan (r). Het staatshoofd wil de deviezenuitgaven gaan verminderen (foto: Anil Ramkumar)
President Desi Bouterse heeft het terugbrengen van de hoge valutawisselkoersen nog niet uit het oog verloren. “We werken aan de koers”, zei het staatshoofd woensdag op een persconferentie.
Na mislukte devaluaties, depreciaties, valutaveilingen en interventies is de US-dollarkoers nu SRD 7,61. De president heeft eerder tot driemaal toe in het huis van het volk beloofd de koers omlaag te brengen. Ondanks zijn belofte, is het niet gelukt. Voor de Euro moet SRD 8,20 worden neergeteld. Het staatshoofd legde aan journalisten uit dat Financiënminister Gillmore Hoefdraad in opdracht van hem pas nog met Venezuela heeft onderhandeld om zodoende de kosten op energie terug te brengen. Hierdoor kunnen enorme deviezen (US dollars) worden bespaard.
Detailinformatie over het bezoek van de minister, moet hij nog van hem vernemen. “Wij doen er alles aan om uit de precaire situatie te geraken om zodoende de zaak te verlichten. Hierdoor kunnen wij in 2018, wanneer de economie zal oppakken, een stukje voorschot daarop nemen”, aldus de president. Welke concrete maatregelen precies getroffen zullen worden om de koers terug te brengen, is nog niet duidelijk. De samenleving wordt ondertussen dagelijks geconfronteerd met stijgende prijzen.
FR

error: Kopiëren mag niet!