‘Ik moest dat geld alleen nog overmaken’

Mario L. moest zich dinsdag voor de groene tafel verantwoorden, omdat hij ervan verdacht wordt een bedrag van USD 16.022 te hebben verduisterd. Het strafbaar feit speelde zich af in de periode september 2016 tot en met 8 november 2016. Volgens de verdachte kreeg hij het geld in vijf fasen om enkele ‘all-terrain vehicles’ (ATV’s) aan te schaffen voor William A. en Albert A. “Ik heb het geld ontvangen en heb de bestelling bij de importeur geplaatst. Ik moest alleen nog groen licht van de importeur krijgen om het geld over te maken. Aangezien dat een paar weken zou duren, heb ik het geld voor twee weken aan mijn neef uitgeleend. Ik heb niets verduisterd. Ik moest dat geld alleen nog overmaken”, zei de verdachte op vragen van kantonrechter Dinesh Sewrattan. Uiteindelijk besefte de verdachte op de strafzitting dat hij het geld wel had verduisterd. Volgens de benadeelde Albert heeft hij het geld in drie fasen aan de verdachte gegeven om de ATV’s te kopen. Echter werd hij steeds met smoesjes geconfronteerd wanneer naar de motorfietsen werd gevraagd. Nadat hij de verdachte op den duur wederom confronteerde, zou Mario hem verzekerd hebben dat de spullen op 15 oktober al in Suriname zouden zijn. “Ik ging op eigen onderzoek uit en besloot zelf bij de importeur te informeren. Aan mij werd medegedeeld dat geen enkele bestelling door Mario was geplaatst”, zei de benadeelde. Mario bleef erbij dat hij de bestelling wel heeft geplaatst. Echter was de eigenaar van het importbedrijf de enige persoon die daarvan op de hoogte was. Aangezien die in het buitenland vertoefde, heeft Albert volgens hem niet de juiste informatie van de werknemers gehad. Deze zaak wordt op 11 april verder behandeld.
FR

error: Kopiëren mag niet!