Granman Forster overleden

Granman Samuel Samapima Forster van de Paramacanners is op 10 maart in het Academisch Ziekenhuis Paramaribo komen te overlijden. Volgens dc Margretha Malontie was de granman al geruime tijd ziek. De dc heeft een tussenstop gemaakt, waarbij zij de condoleance van de regering heeft overgebracht aan de familie. Wanneer de begrafenis van de granman zal plaatsvinden, wordt pas bij de gran krutu bekendgemaakt. Die wordt één dezer dagen belegd. De hoofdkapitein Albert Kamil neemt de verantwoordelijkheden van de granman over zolang er niet een nieuwe granman is benoemd en beëdigd.
De begrafenisceremonie van de granman kan ruim 3 maanden duren. Na de begrafenis gaat men over tot het rouwproces, waarna de toewijzing en de installatie zullen plaatsvinden. Pas daarna zal de nieuwe granman naar Paramaribo afreizen voor de beëdiging. Loopt alles vlot, dan kan dit hele proces ruim 2 jaren duren. De granman wordt door de bevolking gekozen.
De traditionele installatie van Samuel Forster in Paramacca vond plaats in Langa Tabiki op 18 en 19 augustus 2009, precies een jaar na de dood van de voormalige granman Jan Levie, die op 21 augustus 2008 in het Diaconnessenhuis te Paramaribo op 88-jarige leeftijd kwam te overlijden. Granman Forster heeft de positie van granman dus ruim 7 jaren vervuld. De granman heeft de leeftijd van 66 jaar bereikt.

error: Kopiëren mag niet!