Actie wederopbouw De Bijenkorf officieel van start gegaan

Actie Wederopbouw Bijenkorf     officieel van start gegaan (2)
Actie Wederopbouw Bijenkorf     officieel van start gegaanDe ophaalactie ten behoeve van de wederopbouw van ontmoetingsruimte, loge en recreatieoord De Bijenkorf is gisteren officieel gestart. Het bestuur van De Bijenkorf is van mening dat er zo gauw mogelijk werk gemaakt moet worden van de wederopbouw van de loge. De loge is op zaterdag 18 februari helemaal afgebrand. Volgens uitbater Johan Shakison kreeg hij op de bewuste dag een telefonische mededeling dat De Bijenkorf in brand staat. De dag ervoor was er nog een feestje waarbij hij met enkelen tot liefst 2.30 uur in de ochtend nog in de zaak was. Shakison was thuis toen hij om 9.00 uur het bericht kreeg. Op de dag van de brand stond per slot van rekening ook nog een huwelijksreceptie gepland, die daar gehouden zou worden. Een ieder was in shock toen men het bericht ontving. Volgens het rapport van de brandweer is de oorzaak van de brand mogelijk een kortsluiting.
Volgens voorzitter Fred Vorm is de verzekeringsmaatschappij nu bezig met het nodige onderzoek aangaande de uitkering. Echter staat vast dat deze niet toereikend zal zijn om het gebouw helemaal weer op te zetten. Er zullen aanpassingen gedaan moeten worden, waardoor men uiteindelijk komt op een bedrag van ongeveer USD 125.000. Er is besloten genoeg middelen te verkrijgen voor de wederopbouw door het concept van Su Aid te gebruiken, waarbij diverse bedrijven en organisaties de mogelijkheid hebben een steentje bij te dragen. Het hoogtepunt van de actie zal namelijk zijn eind mei, waarbij de organisatie een benefietavond zal organiseren. Bedrijven die dus al een toezegging gedaan hebben en een bijdrage zullen leveren, kunnen dat liefst op die dag persoonlijk overhandigen. De bijdrage hoeft niet in de vorm van geld te zijn, maar er kunnen ook bouwmaterialen of accessoires verstrekt worden. Ook zullen de bedrijven een podium krijgen om op die avond hun bedrijf te promoten. Op die avond mogen mensen ook een bijdrage doen. Het ligt in de bedoeling dat die avond heel groots zal uitpakken, vandaar dat het bestuur een vergunning zal aanvragen bij de districtscommissaris om de weg af te sluiten en een beroep te doen op diverse muziekformaties om vrijwillig op te treden op die avond.
De Bijenkorf bestaat al langer dan 40 jaar en heeft in de behoefte van velen voorzien. De mogelijkheid werd namelijk geboden om niet alleen formele bijeenkomsten te houden, zoals kerkdiensten en recepties, maar ook verjaardagen en activiteiten als domino, voetbalverenigingen die borrelavonden hielden en troefcall. Zowel seniorenburgers als kinderen konden er terecht. Het bestuur en de leden roepen op dat men een bijdrage levert aan de wederopbouw van De Bijenkorf ten behoeve van de leden alsook de hele gemeenschap.

error: Kopiëren mag niet!