Quota Suriname bestaat 20 jaar en doneert SRD 100.000

De leden van Quota International of Suriname samen met vertegenwoordigers van de verschillende instellingen
De leden van Quota International of Suriname samen met vertegenwoordigers van de verschillende instellingen

Tijdens de overhandiging van een van de cheques
Tijdens de overhandiging van een van de cheques
Op dinsdag 14 maart 2017 heeft Quota International of Suriname in de Ballroom van Royal Torarica aan 20 instellingen cheques gedoneerd met een totale waarde van SRD 100.000,-. Dit heeft de serviceclub gedaan in het kader van haar 20-jarig bestaan. Quota werd opgericht op 14 maart 1997 door 15 leden en is uitgegroeid tot een club van 40 leden. Ieder jaar rond de verjaardag van de serviceclub voert Quota dit donatieproject uit. Omdat het nu om een jubileumjaar gaat, heeft de club aan meer instellingen dan gewoonlijk een cheque overhandigd.
Instellingen die in aanmerking wensen te komen voor een donatie kunnen een aanvraag indienen. Op basis van criteria kan die aanvraag gehonoreerd worden. Vertegenwoordigers van de ontvangende instellingen hebben in allerlei bewoordingen hun dankbaarheid geuit voor de donaties en hebben aangegeven waaraan het geld besteed zal worden.
De ontvangende instellingen zijn: Evie, Nationale Stichting voor Blinden en Slechtzienden in Suriname (NSBS), Mr. Huber Stichting, Stichting PHP (people helping people), Stichting Stop Geweld Tegen Vrouwen, Sukh – Dhaam, Stichting Swarnapath, The Bee’s tandverzorging, Stichting Rotary Suriname voor Autisme, Huize Prinses Margriet, Stichting Mijn Zorg, Wisma Asih, Jule Fernandesschool, Stg. “Een Parel in God’s Oog”, St. Claudia A, Wi Oso, Betheljada, Annie Creche, Matoekoe, Kennedyschool.
De gelden worden o.a. besteed aan: matrassen, glas voor ramen, vervanging stoelen, aanschaf van ventilatoren, aanschaf computer met bijbehoren, vervanging was-aanrecht keuken, aanschaf naaimachine, financieren voorlichting over gebitsverzorging, infofilm, camerabeveiliging, betegelen van een hofje, schoenen voor pupillen etc.
Quota komt op verschillende manieren aan fondsen. De grootste en bekendste fundraisingsacvtiviteit van Quota is de jaarlijkse Quota Men Cook Out, waarbij mannen van binnen en buiten Suriname kosten noch moeite besparen om de allerlekkerste gerechten klaar te maken, deze te verkopen en de opbrengsten te schenken aan Quota. Ook mag de club rekenen op trouwe donoren. Quota op haar beurt, besteedt de ontvangen gelden aan het realiseren van projecten ten behoeve van haar doelgroepen waarvan kinderen en volwassenen met een beperking, senioren burgers en kansarme kinderen enkele zijn.
Quota International of Suriname is een serviceclub bestaande uit professioneel werkende vrouwen die vrijwillig hun expertise, talent en tijd inzetten voor hulpbehoevende groepen in Suriname. De club in Suriname is onderdeel van het netwerk van Quota International Inc. Quotaclubs zijn verspreid over 5 continenten. De hoofdzetel is in Washington, USA.

error: Kopiëren mag niet!