Murwin Leeflang: “Het zal erger worden”

Willen wij dit land redden van verdere ondergang zullen we transparanter moeten zijn naar elkaar toe. Dit stelt vakbondsleider Murwien Leeflang tegenover Dagblad Suriname. De doorsnee burger wordt steeds voorgehouden dat de huidige problemen zich voordoen vanwege de daling van de olie- en goudprijs op de wereldmarkt. “Is dat de reden geweest dat arbeiders geconfronteerd worden met baanverlies in plaats van dat er banen bijkomen? Er waren investeerders die in de rij stonden te wachten om zaken met Suriname te doen. Er zouden meer dan duizend banen bijkomen. Dit zijn de zaken die wij allemaal hebben gehoord”, stelt Leeflang.
Volgens de vakbondsman moet de regering de werkende klasse van dit land geen knollen voor citroenen verkopen. Terwijl de arbeidsmarkt geconfronteerd word met een slechtere levensomstandigheden zijn het dezelfde politici die de burgers vertelden hoe Suriname op weg was om een paradijs (met name Dubai) te worden. “In principe heeft deze regering ons als arbeiders goed voor de gek gehouden. Het delen van pakketten zal zij moeten blijven voortzetten. Ik zie uit naar weer een belofte die vorig jaar tijdens de jaarrede is gedaan. Het zal mij niet verwonderen als we straks allerlei steekspelletjes zien waarbij scenario op scenario wordt opgezet. Kijk goed naar het naar het vakverenigingsveld. Elkaar uitspelen, verdeeldheid, beknotting, beperking en rancune zijn zaken waarmee vakbondsleiders worden geconfronteerd”, meent Leeflang. Hij wenst niet te praten over de vele leningen (zowel binnen- als buitenlandse schulden). Deskundigen ter zake hebben zich naar zijn oordeel voldoende hierover uitgelaten. “De arbeiders in dit land roep ik op om niet bij de pakken neer te blijven zitten, maar de strijdvaardigheid die nodig is om te overleven vast te houden. Er komen betere tijden, maar we zullen eerst moeten strijden tegen hetgeen ons onderdrukt”, stelt de vakbondsman.
“Dat de inflatie zo hoog ligt en dat de koopkracht steeds maar blijft afnemen, dat de armoede verder om zich heen grijpt, dat werknemers in deze tijd waarin we leven nu genoegen moeten nemen met late salarisuitbetalingen, lijkt gewoon een structuur te worden. Het zal erger worden.”
Leeflang kijkt vol belangstelling uit naar wat in 2016 in de jaarrede van de president gezegd is over de salarisverhoging die de ambtenaren tegenmoet mogen zien in de maand april 2017. Hij gelooft erin dat de regering alles in het werk zal stellen om dit onderdeel te realiseren. Dit is niet om het volk tegemoet te komen, maar om aan de macht te blijven.

error: Kopiëren mag niet!