‘Ik spreek de waarheid’

“Ik spreek de waarheid”, zei de getuige W.D. dinsdag aan kantonrechter Dinesh Sewrattan. Haar broer Ricardo moest zich voor de groene tafel verantwoorden, omdat hij zijn minderjarige dochter seksueel zou hebben misbruikt. Het strafbaar feit zou zich in de periode tussen 30 juni 2016 en 12 juli 2016 hebben afgespeeld in de woning van de zus. Opmerkelijk in deze zaak was dat de zus totaal terug is gekomen op de verklaringen die zij bij de politie had afgelegd. Zo verklaarde zij dat het slachtoffer op geen enkel moment in de maand juli 2016 thuis bij haar is geweest. Volgens een getuigende politieambtenaar heeft W.D. eerder iets anders bij hem verklaard. Zo had W.D. tot vier keren bij het verhoor bij de politie toegegeven dat beide kinderen van Ricardo wel normaal thuis bij haar kwamen tot 12 juli. Volgens W.D. is de relatie tussen de verdachte en zijn vrouw al geruime tijd verbroken en wonen beide kinderen in bij hun moeder. Zo mogen de kinderen soms gaan wandelen met de vader en brengt hij ze thuis bij de zus. “Maar op geen enkel moment hebben de kinderen thuis bij mij overnacht. Alleen mijn broer deed dat en hij sliep samen met mijn zoon in zijn kamer”, benadrukte de zus. Volgens de getuige heeft de politie haar eerdere verklaring verkeerd opgenomen. De minderjarige zoon van de verdachte heeft eerder bij de politie verklaard dat het slachtoffer naar de televisie keek toen zij lastig werd gevallen door de vader. Het is toen dat de verdachte zijn vingers in het geslachtsdeel van het meisje stopte. Op de vraag wat de vader precies heeft gedaan zei het kind dat ‘papa auw met haar deed’. Volgens de jongen heeft de tante de handelingen van de vader gezien en geholpen om het bloed van het geslachtsdeel van het slachtoffer te vegen. W.D. ontkent deze handelingen echter. Volgens Ricardo heeft hij de kinderen voor het laatst inderdaad op 30 juni naar de zus gebracht, omdat de zus ziek was. Daarna is hij naar de buurman geweest. Hij ontkent de beweringen van de jongen. Volgens kantonrechter Dinesh Sewrattan is het opmerkelijk dat de getuige om deze zaak heen draait. Op 11 april wordt deze zaak verder behandeld.
FR

error: Kopiëren mag niet!