Suriname heeft dit jaar US$ 120 miljoen af te lossen

Suriname heeft  in 2017 120   miljoen US$ af te lossenDe economische toestand waarin Suriname verkeert, werd bij de Kenniskring in alle bewoordingen en toonaarden beschreven: dip, recessie, depressie, stijgende prijzen, verminderde koopkracht, een afnemend consumptiepatroon, criminaliteit, onbehoorlijk bestuur. “Dat zijn de elementen van de realiteit. Suriname is sedert vorig jaar failliet. De regering houdt ons echter een rooskleurig beeld voor”, aldus Anand Biharie. Tot nu toe heeft het land een devaluatie van 90% geïncasseerd.
Vierduizend US dollar schuld per hoofd van de bevolking
Schulden doen Suriname de das om. Op het moment bedraagt de staatschuld 4000 US dollar per hoofd van de bevolking. Suriname moet in het lopend jaar 120 miljoen dollar aflossen. Het geld dat bij elkaar geschrapt kan worden, is net voldoende om aan deze verplichting te voldoen. Er blijft geen geld over voor onderwijs, infrastructuur, woningbouw en andere belangrijke zaken.
HD

error: Kopiëren mag niet!