Onderzoek pg wordt als onvolledig betiteld

Het resultaat van het onderzoek van de procureur-generaal (pg), op verzoek van de oppositionele partijen vertegenwoordigd in de DNA, naar de overschrijding van het leningenplafond, werd bij de Kenniskring onvolledig genoemd. De pg wordt verweten drogreden te hanteren, omdat hij komt met een oordeel dat het schuldratio niet overschreden is. Het Bureau Staatsschuld vermeldt dat de schuld per eind mei 2016 met 550 miljoen US dollar uit de obligatielening, 215 miljoen uit de Dalian-lening en 98 miljoen uit de Telesur-lening is toegenomen. De totale schuld in SRD uitgedrukt bedraagt 18 miljard en 150 miljoen.
Schuldratio wel degelijk overtreden
Het onderzoek werd als ‘nonsens’ aangeduid. ‘De pg is komen aandragen met drogredenen, de leningen bij elkaar opgeteld geven Suriname een schuld van 18 miljard en 150 miljoen SRD. De schuldratio is wel degelijk overtreden. Wat gaan wij eraan doen? Er gevolgen aan verbinden voor de minister van Financiën?’ Veel vragen bleven onbeantwoord tijdens de vergadering van de Kenniskring.
HD

error: Kopiëren mag niet!