Financieel tekort bemoeilijkt blaastesten

De politie kampt momenteel met een heleboel financiële problemen, waardoor het dagelijks optreden problemen ondervindt. Of een autobestuurder onder invloed heeft gereden, wordt momenteel vastgesteld op basis van de waarneming van de verbalisant. Hoe betrouwbaar is deze waarneming? Of indien de bestuurder meewerkt aan zijn onderzoek, wordt hij onderworpen aan een bloedtest. Let wel een bloedtest wordt met toestemming van de bestuurder afgenomen. De politie mag op geen enkel moment de bestuurder onder dwang de desbetreffende handelingen laten plegen. De wetgever schrijft een ademanalyse voor, maar daar is er nu vanwege de financiële situatie geen geld voor. Woensdagavond belandde een bestuurder met zijn wagen in de goot aan de Mon Plaisirweg. De bestuurder die achter het stuur, zat kon niet onderworpen worden aan een blaastent, omdat de apparaten vanwege gebrek aan geldmiddelen niet zijn geijkt. De politie is dan ook noodgedwongen om weer de oude methode van waarneming toe te passen.
Allerlei controles op de openbare weg
De politie is momenteel overal bezig met allerlei controles op de openbare wegen. Recentelijk is er een bericht gelanceerd met betrekking tot aantal ingevorderde rijbewijzen, het rijden onder invloed van alcoholhoudende drank, rijden zonder in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs enz. Voor deze overtredingen moeten de overtreders een geldboete betalen. Om de lezer een indicatie te geven van de hoogte van de boetegelden, volgen hier enkele bedragen. Wanneer iemand met een vervallen verzekeringsbewijs wordt staande gehouden, moet deze overtreder een boete van SRD 500 neertellen. Bij een geëxpireerde keuring is er een boete van SRD 150. Op het rijden zonder een rijbewijs staat een boete van SRD 750. Met betrekking tot de overschrijding van de toegestane snelheid wordt bij een overschrijding van meer dan 50 km/uur het rijbewijs van de overtreder ingevorderd. Het Parket bepaalt dan de boete voor deze overtreder. Bij overtreding minder dan 50km/uur wordt er ter plaatste door de politie een boete opgelegd.
MSD vorderde 171 rijbewijzen
De MSD heeft volgens informatie in het afgelopen jaar 673 rijbewijzen ingevorderd en voor dit jaar zijn er reeds 171 rijbewijzen ingevorderd. Uit het onderzoek blijkt dat de meeste rijbewijzen worden ingevorderd te Commewijne ter hoogte van Stolkertsijver en te Meerzorg en in Wanica is het op de Afobakaweg nabij mast 70.

error: Kopiëren mag niet!