Holí Cautál Milan een groot festijn

De aanwezigen genieten middels dans van het muziek
De aanwezigen genieten middels dans van het muziek

Eerste vrouwelijke cautál samáj uit Nickerie van de Stichting Sári, een bekende sociaal- cultureel actieve groep uit het rijstdistrict
Eerste vrouwelijke cautál samáj uit Nickerie van de Stichting Sári, een bekende sociaal- cultureel actieve groep uit het rijstdistrict
Een vrolijke sfeer was er op de georganiseerde Holí Cautál Mílan 2017. Het goed opgekomen publiek heeft met het optreden van 9 cautál groepen volop kunnen genieten van de diverse stijlen binnen de groep van cautálzang waaronder jogira’s, jhumars en ulára’s.
De cautál zang werd afgewisseld met geluid van The Evergreens, Baithak gáná van Harry Sewbálak, Harold Radjkoemar, Dew Ghiráw en prachtige dansen van Shanitá Bhagwandin, de dansgroep Páyal ki Jhankár en Dansgroep Tout Lui Faut Middenweg.
De ouderen van huize Ashiana zijn i.s.m. de Nehob uit Nederland gezellig bezig gehouden en hebben van VVVHimmat ook uit Nederland, donatie goederen overhandigd gekregen bestaande uit kleding, schoeisel, rolstoel-rolator etc.
Heel opvallend was de goede vertegenwoordiging van de jongelui binnen de groepen en zeker uniek was het optreden van de eerste vrouwelijke cautál samáj uit Nickerie van de Stichting Sári, een bekende sociaal- cultureel actieve groep uit het rijstdistrict.
De 11 infostands tijdens deze 9e mílan hebben goed beantwoord aan de opzet. Vanaf 15.00 uur was het een stroom van mensen die langs deze stands liepen en informatie vroegen aan de standhouders. Ook de medische stands verstrekten veel adviezen, terwijl de spirituele organisaties hun handen vol hadden aan de overdracht van hun boodschappen aan mensen die het nu maatschappelijk niet zien zitten.
De vegetarische maaltijden zijn zeer goed bevallen, terwijl de Asoká cateraar heerlijke snacks serveerde.
De Yuvádal Suriname die het feestprogramma in elkaar had gezet en gemonitord, de CUS die de fourage en een deel van de marketing op zich had genomen, de NSHI die de faciliteiten en fysieke ondersteuning verzorgde en Stg. OHM die de infostands en de marketing op zich hadden genomen, kijken terug op een zeer geslaagd evenement.
De evaluatiebijeenkomst volgt op zaterdag a.s.De pers die ook uitgenodigd was heeft hieraan in beperkte mate gevolg gegeven volgens de organisatie.
Het gestelde doel om verjonging en groei in het cautál gebeuren te bewerkstelligen lijkt steeds meer gehaald te worden. Het aantal officiele groepen is intussen landelijk geklommen naar 45, terwijl er ook nog gelegenheidsgroepen zijn. ( Foto’s Ricky Bahadoersingh)

error: Kopiëren mag niet!