Verlenging BZV-kaarten van start

De enorme drukte voor het hoofdkantoor van Stichting Staatsziekenfonds (SZF) op de hoek van de Prinsenstraat en Frederik Derbystraat (foto: Ricky Bahadoersingh)
De enorme drukte voor het hoofdkantoor van Stichting Staatsziekenfonds (SZF) op de hoek van de Prinsenstraat en Frederik Derbystraat (foto: Ricky Bahadoersingh)
Op maandag was er een enorme drukte merkbaar op het hoofdkantoor van Stichting Staatsziekenfonds (SZF) op de hoek van de Prinsenstraat en Frederik Derbystraat. Onlangs had SZF meegedeeld dat de kaarten van de BZV-verzekerden in de leeftijdscategorie van 17 jaar tot en met 59 jaar verlengd worden met 6 maanden. Deze verlenging geldt uitsluitend voor hen wiens kaart op 28 februari 2017 en 1 maart 2017 zijn vervallen. “Van 6 tot en met 10 maart 2017 wordt men in de gelegenheid gesteld om deze BZV-kaarten te verlengen bij elk SZF-kantoor. In het district Para kunnen de BZV-verzekerden terecht bij de RGD-apotheek te Para om hun kaarten te verlengen”, zegt een medewerker van de afdeling Marketing & Communicatie van SZF tegenover Dagblad Suriname. Het is geenszins de bedoeling dat verzekerden die afkomstig zijn van districten naar Paramaribo moeten afreizen voor deze verlenging. “Zij kunnen bij elk dichtstbijzijnd filiaal van SZF hiervoor terecht.” Alhoewel dit bij het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting (Sozavo) zou plaatsvinden, is dit niet meer doorgegaan. Doordat het meer dan 10.000 BZV-kaarten betreft, was het niet haalbaar voor Sozavo om de verlenging hiervan te bewerkstelligen, gaf de medewerker te kennen.
Om in aanmerking te komen voor een nieuwe BZV-kaart dient men te allen tijde een geldig identiteitsbewijs en de vervallen BZV-kaart te overleggen. Dit geldt ook wanneer de BZV-verzekerde een andere persoon stuurt om de nieuwe BZV-kaart op te halen. Daarnaast moet deze categorie van verzekerden ook een vragenlijst van Sozavo invullen.
KSR

error: Kopiëren mag niet!