Gerard van den Bergh trekker pluimveesector

Gerard van den Bergh trekker PluimveesectorHet bestuur van de Associatie Pluimvee Sector Suriname (APSS) heeft op haar bestuursvergadering van 28 februari 2017 Gerard van den Bergh benoemd tot directeur. Van den Bergh, bekend van de Doksenclub, Flying Ducks Farm, zal namens de APSS in contact treden met belanghebbenden en partners binnen de pluimveesector.
Leven in blazen
Op dit moment zijn de meeste kwekers en slachters nog onbewust van het feit dat er een slachtwet is goedgekeurd. “Er is mij gevraagd om leven in te blazen, temeer omdat de organisatie in de afgelopen periode een slapende vereniging was. Er moet meer bekendheid worden gegeven aan wat APSS voor haar leden kan doen. APSS is zeker naar de kwekers toe helemaal slapend geweest”, stelt Van den Bergh in gesprek met Dagblad Suriname.
Nieuwe richtlijnen
Van den Bergh hoopt een structuurverandering teweeg te kunnen brengen binnen de organisatie. Van de week zit APSS met diverse ministeries aan tafel om zich te informeren over de nieuwe richtlijnen rond de onlangs goedgekeurde slachtwet. Volgens de recent bijgekomen wetgeving mag slachtvlees, dat niet gecontroleerd is, niet meer verkocht worden. “Daar zou er een overgangsperiode voor moeten komen. Je kunt niet verwachten dat LVV morgen al overal keurmeesters neerzet. Feit is dat de wet er is. Wij willen met LVV op één lijn zitten voor wat er gedaan zal worden”, stelt de directeur.
Vervanging van de importkip
Eerdere werd door APSS-voorzitter Nemchand Kanhai duidelijk gemaakt dat de organisatie voornemens is een wat actievere rol te vervullen voor haar leden. De organisatie wil werken met onder andere de ministeries van Landbouw, Veeteelt en Visserij en Handel en Industrie en Toerisme, het Surinaams Standaarden Bureau, het Bureau Openbaar Gezondheidszorg en de Kamer van Koophandel en Fabrieken. De APSS wil zich tevens inzetten voor de verbetering en het naar een hoger niveau tillen van deze sector. Dit, vooral met betrekking tot de voedselveiligheid. Het doel van de organisatie is om de pluimveesector te verbeteren, sterker te maken en uiteindelijk te komen tot vervanging van de importkip. Van den Berg hoopt dat in dit kader de sector zeker naar zichzelf kijkt om zichzelf vervolgens te verbeteren. In ruil hiervoor wordt op beleidsniveau op termijn ook een tegenprestatie van de overheid verwacht.
Kavish Ganesh

error: Kopiëren mag niet!