Negende editie Chautal Milan

Nayi Roshnie C.S. o.l.v Tedj Khedoe
Nayi Roshnie C.S. o.l.v Tedj Khedoe
De Organisaties Stg. OHM (Organisatie Hindoe Media), CUS (Culturele Unie Suriname), NSHI (Nationale Stichting Hindoestaanse Immigratie), Yuvadal Suriname en HSSS (Hindoe Swayam Sewak Sangh Suriname) organiseren Op zondag 5 maart vanaf 15.00 u in het Lallarookh complex voor de 9e keer een Holí Chautál Mílan. Bij deze Chautál zullen diverse lofliederen te ere van God Ram worden gezongen. Deze cultuuruiting in verband met het Holi Phagwa feest is door de voorouders meegenomen uit Noord-Oost India en dient behouden te blijven. Naast diverse Chautál groepen zullen er ook dansgroepen optreden en kan men genieten van de muziekformatie Evergreens. Het idee van de mílan is om mensen i.v.m. Holi bij elkaar te brengen. Er zullen ook verschillende educatieve informatiestands aanwezig zijn van de Bramha Kumaris, Stg, Sigfa Suriname, Ramlila & Ramayan Foundation Suriname, Satya Sai Baba Centrum, Transcedente Meditatie, ISKCON, Gallery Singh, Praktijk voor Neuro Pshychologie, Stg. Sangeeton ka Pehchaan en de huisartsen kliniek CuraMed.
Verder zullen ook senioren burgers van o.a. huize Ashiana de milan bezoeken en kunnen genieten van het gevarieerd programma en een warme maaltijd. Heerlijke snacks en drankjes zullen verkrijgbaar zijn van Asoka Indian vegetarisch restaurant. De organisaties hopen met deze activiteit bij te dragen aan het behoud van ons cultureel erfgoed en zij nodigen allen uit deze milan bij te wonen. De toegang is gratis. Er zal ook een vegetarische maaltijd aageboden worden.

error: Kopiëren mag niet!