Verdachte in zedenzaak krijgt gecombineerde straf

Amekar Jackie werd donderdag op de strafzitting veroordeeld tot een gevangenisstraf van zes maanden geheel voorwaardelijk. Met dit vonnis kwam de verdachte in vrijheid. Kantonrechter Siegline Wijnhard verbond een proeftijd van drie jaar aan het vonnis. Hem werd het verwijt gemaakt dat hij seks heeft bedreven met een 13-jarige meisje. De verdachte betreft een persoon met lichamelijke beperking. Zijn linkerarm kan hij nog wel gebruiken, maar zijn rechterarm is geamputeerd. Uit het onderzoek blijkt dat het slachtoffer samen met een jongere zus van de verdachte op school zat. Op 1 januari bedreef de verdachte seks met het slachtoffer in een hangmat. Beide werden toen op heterdaad betrapt.
In deze zaak eiste de openbare aanklager, Reshmi Rathipal, een celstraf van 12 maanden, waarvan 4 voorwaardelijk onder aftrek met een proeftijd van 3 jaar. Volgens het OM is het slachtoffer een minderjarige en de verdachte een volwassen man. De wet beschermt alle minderjarigen. Ook al zou het meisje seks willen hebben, het feit blijft strafbaar stelde Rathipal. Uit het onderzoek blijkt dat de 13-jarige van huis was weggelopen. Zij had haar kleding ook meegenomen. Uit de verklaringen van zowel de verdachte als het slachtoffer blijkt dat zij inderdaad seks hebben gehad en was er geen sprake van geweld. De moeder van het slachtoffer heeft haar dochter thuis bij de verdachte aangetroffen. Zij waren op dat moment bezig te seksen. In deze zaak geeft de verdachte volmondig toe seks te hebben gehad.
Advocaat Irvin Kanhai verzocht de rechter om de dagvaarding nietig te verklaring, omdat uit de dagvaarding niet duidelijk bleek op welke dag het feit zich heeft plaatsgevonden. Kanhai was de mening toegedaan dat de tijd in de kop van de tenlastelegging moest worden vermeld. Hij twijfelde tussen op welke dag het feit zich heeft voorgedaan. Was het op 31 december 2016 of op 01 januari 2017. Volgens de verdediging had het slachtoffer een liefdesrelatie met de verdachte. Zij heeft meegewerkt bij het plegen van het feit. De magistraat verwierp het verweer van de raadsman. Zij gaf te kennen dat de dag duidelijk is vermeld in de dagvaarding. Het is middernacht gepleegd. In de nacht van 31 december op 1 januari. “Seks met een minderjarige is strafbaar”, merkte de rechter op. Bij de strafmaat hield de rechter rekening met de persoon van de verdachte, de lichamelijke beperking en dat het meisje uit vrije wil bij hem is geweest. Rekening houdende met alle omstandigheden legde de rechter de verdachte een straf op van 6 maanden geheel voorwaardelijk en een proeftijd van 3 jaar. Jackie mocht naar huis.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!