Verdachte drugszaak beweert koffer op straat te hebben gekocht

De verdachte Elismar G. moest zich donderdag voor kantonrechter Marie Mettendaf verantwoorden ter zake drugssmokkel. Zij heeft op 11 oktober 2015 gepoogd 3 kilo cocaïne te smokkelen naar Trinidad & Tobago. Op Zanderij werd de verdachte gesnapt met de drugs. Zij werd terstond aangehouden en overgedragen aan de Narcoticabrigade. Uit het onderzoek blijkt dat de drugs in haar koffer was verstopt. In verband met het onderzoek werd op de zitting een getuige gehoord. De getuige is het hoofd van de securityafdeling . Volgens de getuige werden alle koffers gescand. Wanneer het BID-team niet aanwezig is, wordt de controle door de security uitgevoerd. Bij het scannen van de koffer van de mevrouw werden onregelmatigheden geconstateerd. In de bodem van de koffer werd een witte substantie ontdekt. Naar aanleiding hiervan werd een onderzoek ingesteld. Men heeft toen getest en het bleek dat het inderdaad gaat om drugs. Volgens verklaring van Elismar was zij voor 4 maanden met vakantie in Suriname. Zij had geprobeerd om aan een baan te komen, echter was dat haar niet gelukt. Toen besloot zij terug te gaan. Zij had gepland om via Trinidad & Tobago naar de Bahama’s te reizen. Omdat zij niet over een koffer beschikte, heeft zij toen één op straat gekocht. De magistraat stelde na het verhoor de zaak uit naar 07 maart. De verdachte blijft in politiearrest.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!