KPS belicht opgeloste moordzaken over 2016/ 2017

pg3Het hoofd van recherche Kapitale Delicten, Robbert Prade, heeft donderdag 2 februari het aantal opgeloste moordzaken belicht. De afdeling Kapitale Delicten en de Recherche van regio Midden hebben klaarheid gebracht in de roofmoordzaak die had plaatsgevonden in het ressort Santo Boma. Op maandag 10 oktober 2016 werd het ontzielde lichaam van de 59-jarige bewaker, Sewcharan Lakhichand, achter een bouwmaterialenzaak aangetroffen met letsels aan het hoofd. In deze zaak heeft de sterke arm inmiddels vijf verdachten aangehouden. Volgens Prade hebben de verdachten volmondige bekentenissen afgelegd. Volgens het hoofd van Kapitale Delicten was het de bedoeling van de verdachten om een inbraak te plegen. Waarschijnlijk zijn de verdachten gestoord door de wachter en op een gegeven moment hadden zij het gemunt op het leven van de wachter.
Levensberovingszaak Saridin
De recherche van afdeling Kapitale Delicten heeft op maandag 13 februari de 38-jarige verdachte Oswaldo V. alias Walli en zijn vriendin Samantha H. aangehouden in verband met de levensberoving van de 77-jarige Toekinem Saridin . Deze mevrouw werd op oudjaarsavond, 31 december 2016, in haar woning aan de Anakokostraat levenloos aangetroffen. Zij had een relatie met de 38-jarige Oswaldo. Hij op zijn beurt had ook een relatie met Samantha. Samantha is er achter gekomen dat haar vriend een relatie heeft met de seniore burger en is toen getogen naar de woning van Saridin. Oswaldo was ter plekke bezig met werkzaamheden op het dak van de woning. Het slachtoffer werd om het leven gebracht door een koevoet. Daarmee heeft Samantha de 77-jarige op het hoofd bewerkt. De volgende dag is Oswald naar de woning van Saridin getogen. Hij heeft apparatuur en inboedel van de woning meegenomen. Volgens Prade is een deel van de goederen achterhaald. De verdachten hadden de goederen doorverkocht. In deze zaak werd een heler aangehouden. Hij is na zijn voorgeleiding heengezonden.
Prade wil motief levensberovingszaak studente niet prijsgeven
De zaak die heel wat stof heeft doen opwaaien, was de zaak waarbij een universiteitsstudente die op enig moment de campus zou hebben verlaten om iemand te ontmoeten om daarna niet meer huiswaarts te keren. De informatie rondom deze verdachte heeft de politie bereikt waarbij de politie over is gegaan tot aanhouding. De verdachte heeft verschillende verklaringen afgelegd. Op een gegeven moment heeft de verdachte bekend en daarbij aanwijzingen gedaan. Het motief heeft de verdachte ook bekendgemaakt. Volgens Prade wordt er daar enigszins aan getwijfeld. Prade is niet ingegaan op het motief. Er zijn nog twee verdachten aangehouden van wie een is heengezonden. Volgens Prade was er sprake van twijfels omtrent het aandeel en op basis daarvan is de derde verdachte heengezonden. Inmiddels zitten twee verdachten vast in deze moordzaak.
Vier verdachte worden gelinkt aan 18 inbraken
Vijf verdachten van wie één nog voortvluchtig is hebben afgelopen jaar augustus een beroving gepleegd. De vier aangehouden verdachten kunnen volgens Prade gelinkt worden aan 18 inbraken in totaal. Het vermoeden bestaat dat het viertal nog meer op hun kerfstok heeft. Het is inmiddels al vast komen te staan dat zij tenminste 18 hebben gepleegd althans aan 18 inbraken gelinkt kunnen worden. Zij waren aangehouden voor een beroving waarbij deze verdachten 3 kilo ruw goud buitgemaakt hadden van een ondernemer.
Buitenlander aangehouden in verdwijning c.q. vermissing Kuiken

De afdeling Kapitale delicten heeft in de vermissingszaak van de 32-jarige Leroy Jeffrey Bos, meergenoemd Kuiken, een buitenlander aangehouden. Bos is voor het laatst gezien op maandag 07 november 2016, omstreeks 17.15 uur, aan de Verlengde Anamoestraat te Paramaribo. Hij was hierbij gezeten in een witgelakt voertuig van het merk Toyota Ractis. De verdachte heeft tot nu toe zijn rol niet prijsgegeven, volgens Prade is er wel genoeg bewijsmateriaal dat in zijn richting wijst. De tweede verdachte in deze zaak is vooralsnog voortvluchtig.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!