40-jarige man probeert werkpartner seksueel te misbruiken

Leon S. (40) is op maandag 6 februari aangehouden door de politie van Zanderij voor poging verkrachting. Een slachtoffer deed op zondag 5 februari het politiebureau aan voor het doen van aangifte van de vermelde strafbare handeling.De vrouw verklaarde samen met Leon die een goede kennis van haar is, naar een vakantieoord te zijn geweest voor het verrichten van werkzaamheden.Na de werkzaamheden vertrokken de twee richting Lelydorp. Daar kocht Leon een portie eten voor de vrouw en hield haar voor een afspraak te hebben met een vriendin die hem zou komen opzoeken in een hotel. Hij vroeg de vrouw om met hem in de hotelkamer op de vriendin te wachten. Zodra de vriendin van Leon de kamer binnenstapte, kon zij dan vertrekken. De vrouw ging akkoord met het voorstel van haar werkpartner. Toen de vriendin van Leon te lang op zich liet wachten, drong de vrouw aan om weg te gaan. Het tweetal vertrok. Onderweg deed Leon die onder invloed van alcohol verkeerde alsof hij wilde plassen. Hij stopte het voertuig, stapte uit, maar liep regelrecht richting het portier van de 24-jarige dame. Hij maakte dat open en begon de vrouw gelijk te betasten. De vrouw verzocht Leon om met haar mee te rijden naar haar woning waar zij genoeg tijd aan elkaar konden besteden. De man ging akkoord daarmee en nam plaats achter het stuur. Voor de woning aangekomen rende de jonge vrouw de woning binnen met achterlating van haar mobiel. Zij vertelde haar zus wat haar is overkomen. Leon reed weg en haalden de twee zussen de mobiele telefoon de volgende dag af.Hierna deden zij het politiebureau aan en deed het slachtoffer aangifte. Leon werd opgespoord en aangehouden. Na overleg met een lid van het Openbaar Ministerie is de verdachte ingesloten. Inmiddels is zijn aanhouding verlengd. (KPS)

error: Kopiëren mag niet!