Parag: “Wij jongeren slapen niet als het gaat om onze toekomst!”

“De zandafgravingen te Braamspunt hebben diverse nadelige gevolgen als men ermee doorgaat. Dit vormt onder andere een gevaar voor toerisme, kustbescherming en schilpadden. Wij jongeren slapen niet als het gaat om onze toekomst! Denkt de overheid wel aan onze toekomst?” Dit zegt de kersverse jeugdparlementariër Dinesh Parag in gesprek met Dagblad Suriname. In dit kader zijn de meeste jeugdvertegenwoordigers vanaf maandag bezig met het verzamelen van handtekeningen van onder andere scholieren om een petitie aan te bieden aan de regering. Zij zullen tot en met donderdag handtekeningen verzamelen, waarna op vrijdag de indiening van de petitie zal plaatsvinden.
Diverse actoren hebben reeds hun misnoegen kenbaar gemaakt met betrekking tot de zandafgravingen te Braamspunt. Vele zijn de mening toegedaan dat dergelijke handelingen niet alleen voor de schilpadden een gevaar vormen, maar ook voor de samenleving doordat er afkalvingen kunnen plaatsvinden. Het is opmerkelijk dat de nieuwe jeugdparlementariërs, ondanks dat zij nog niet beëdigd zijn, betrokken zijn bij maatschappelijke issues.
KSR

error: Kopiëren mag niet!