Bewoners Piareweg willen vuilophaalwagens ook in hun weg

Dagblad Suriname werd onlangs benaderd door enkele bewoners van de Piareweg, een zijstraat van de Nieuw Weergevondenweg. De bewoners van de weg zijn al sinds vorig jaar december genoodzaakt om hun vuil op de hoofdweg af te zetten om die opgehaald te krijgen. De vuilophaalwagens komen al sinds die periode de weg niet meer binnen. Volgens de rapportages die de afdeling Vuilophaal en Verwerking (VOV) van het ministerie van Openbare Werken (OW) binnenkreeg, is de weg slecht begaanbaar. “Vandaar de vuilophaalwagens de weg niet aandoen”, zegt afdelingshoofd Claudia Maatsen. “Wij moeten de wegsituatie bekijken. Als de weg slecht is, doen wij een beroep op de buurtbewoners om hun vuil even naar de hoofdweg te brengen. Wij maken ook contact met de afdeling Wegen, die belast is met het in orde maken van de wegen.” Volgens Maatsen wordt er in zulke gevallen inderdaad contact opgenomen met de buurtbewoners. Het is bij haar vooralsnog niet duidelijk als dit in het geval van Piareweg wel gedaan is.
Volgens Maatsen is de Piareweg niet de enige weg die zo een probleem oplevert. Echter wordt er wel gewerkt aan de verbetering van de dienst. Zij verzekert dat er weer contact wordt opgenomen met de autoriteiten die over de weg gaan, om die begaanbaar te krijgen zodat VOV haar werkzaamheden kan uitvoeren. “Er zijn aannemers die ondanks de moeilijke wegen toch nog moeite doen om het vuil op te halen. Al moeten zij dat met een pick-up doen”, stelt Maatsen. De buurtbewoners beweren echter dat hun weg in vergelijking met andere wegen in de omgeving die wel worden aangedaan, in een betere conditie verkeert. Er wordt in ieder geval verzocht dat de vuilophaalwagens de weg weer aandoen.

error: Kopiëren mag niet!