OM eist een jaar en gevangenneming verdachten

De officier van Justitie, Niermala Maikoe, eiste maandag tegen de verdachten Fabian W., Kevin B., Clayton L., Merrel K., Randal L., Dennis S., Robertino L. elk een gevangenisstraf van een jaar met aftrek. Op 10 oktober 2015 zouden de verdachten tezamen en in vereniging een diefstal middels braak hebben gepleegd ten nadele van Krishnakoemari Mathoera. In deze zaak heeft het OM vrijspraak geëist. De verdachten hebben het feit steevast ontkend. “Wij twijfelen er niet aan dat deze 5 verdachten zich schuldig hebben gemaakt aan het strafbaar feit, maar we zijn niet in geslaagd om het wettig en overtuigend bewijs te leveren en vragen daarom vrijspraak”, aldus de vervolging. Een buurvrouw van de benadeelde Mathoera hoorde op die bewuste dag het alarm van de woning overgaan. De politie reageerde op de melding, echter zonder het gewenste resultaat. De sterke arm heeft een telefoonuitdraai, waaruit blijkt dat de 5 verdachten zich op 9 en 10 oktober 2015 frequent in de nabije omgeving bevonden. Ook werd het gestolen vuistvuurwapen van Mathoera in het voertuig van de Randal L. aangetroffen.
Behalve dit feit worden deze verdachten poging tot diefstal ten nadele van Radjesh R. verweten. De verdachten ontkennen ook dit feit gepleegd te hebben. Op 12 oktober 2015 hebben de verdachten gepoogd om diefstal te plegen bij de benadeelde Radjesh R. De criminelen hadden een raam van het pand geforceerd. Toen de politie na de melding ter plaatse arriveerde, zagen de verdachten kans om de plaats te verlaten in een voertuig. De politie zette een achtervolging in. Het gelukte de sterke arm om het bedoeld voertuig klem te rijden. Bij onderzoek in de wagen werden breekwerktuig, handschoenen, bivakmutsen, vuistvuurwapen en een aantal mobiele telefoons aangetroffen. De verdachte Randal L. zei de waarheid te hebben verklaard bij de politie. In het dossier is er een telefoonuitdraai, waaruit blijkt dat deze verdachten op verschillende momenten gebeld hebben naar elkaar. Volgens Maikoe is er sprake van betrapping op heterdaad en eiste zij tegen elk een gevangenisstraf van een jaar met aftrek van de tijd in voorarrest doorgebracht en vorderde de gevangenneming van de verdachten. Op 30 april komen de advocaten aan de beurt.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!