Jaïr Kross roept Suriname op om zich voor strijd klaar te maken

Jaïr Kross roept Suriname op om zich voor strijd klaar te makenDe toestemming om weer zand af te graven bij Braamspunt brengt heel wat teweeg bij delen van de samenleving. Ook bij delen van de jeugd heerst er heel wat ontevredenheid. Jaïr Kross, een van de kandidaten bij de afgelopen jeugdparlementsverkiezingen, kan zich totaal niet terugvinden in dit deel van het beleid van de overheid. “Een ieder weet hoe belangrijk Braamspunt is voor Suriname. Dit dient als bescherming voor Paramaribo-Noord, aangezien ze als belangrijke golfbreker fungeert tussen de zee en Paramaribo Noord. Dat het WWF zelfs de noodklok luidt, geeft aan hoe belangrijk deze zaak is. De zeeschildpadden komen in gevaar, aangezien het hun legseizoen is. We dreigen ook hun te verliezen, en zie daar een deuk aan onze toerismesector.”
Naar Kross zijn oordeel kan het velen niets schelen, aangezien het graven van zand als prioriteit wordt gezien. “Wij hebben het zand zo hard nodig en door sommigen moet er geld gemaakt worden! Is dat alles zo belangrijk, dat men niet eens voor schroomt om onze toekomst op het spel te zetten? De toekomst van de jongeren, de toekomst van Suriname, komt in gevaar. Ondanks alle waarschuwingen gaat alles tot nu toe ongestoord verder.” Kross mist de wil bij de overheid om op zoek te gaan naar een alternatief. Hij legt de link met andere belangen die de voorkeur genieten. “Zij zullen liever het land vernietigen en de jongeren hun toekomst in gevaar brengen. Die puinhoop wil men voor ons achterlaten? Suriname, sta op, trek je ruggengraat recht en maak je klaar om te strijden. Schreeuw hardop: ‘handen af van onze toekomst, handen af van Braamspunt’”, aldus Kross.
Kavish Ganesh

error: Kopiëren mag niet!