Bushouders wachten op geld en duidelijkheid

Foto: Bushouders tasten in het duister. Zij willen zekerheid hebben wat precies met het subsidiegeld zal gebeuren (foto: Ricky Bahadoersingh)
Foto: Bushouders tasten in het duister. Zij willen zekerheid hebben wat precies met het subsidiegeld zal gebeuren (foto: Ricky Bahadoersingh)
De particuliere lijnbushouders hebben over het jaar 2016 nog drie maanden subsidie tegoed bij de overheid. Bij de bushouders heerst er vooralsnog heel wat onduidelijkheid rond de verdere voortzetting van het subsidiebeleid. Als dit beleid wordt voortgezet, is ook niet duidelijk. Suraj Sahadew-Lal van het Actiecomité Particuliere Lijnbushouders geeft in gesprek met Dagblad Suriname aan dat de onduidelijkheid ook mede te maken heeft met het feit dat het beleid rond transport, nu onder een nieuw ministerie valt. De Particuliere Lijnbusorganisatie (PLO) heeft tot nog toe omtrent de tariefsaanpassingen ook niets van zich laten horen. PLO gaf eerder aan druk doende te zijn met het uitrekenen van de nieuwe tarieven. Echter blijkt hier vooralsnog niet veel van te zijn terechtgekomen, aangezien de bushouders zelf nog niet zijn geconsulteerd of benaderd met een concept tarief.
“Wij stappen zo meteen maart 2017 in. De bushouders weten tot heden niet wat er gebeurt met onze achterstallige betalingen, het subsidiebeleid in 2017 en de tariefsaanpassingen. PLO heeft de bushouders nog steeds niet verteld wat haar eis zal zijn. Er is geen enkele afstemming gepleegd. Wat besloten zal worden door de regering weten wij ook niet. Dit, terwijl het comité al heeft gevraagd naar SRD 4 als basistarief”, stelt Sahadew-Lal. In de huidige minister van Openbare Werken en Transport (Jerry Miranda) heeft de bushouder ook niet veel hoop. Dit, gezien de minister naar zijn oordeel niet beschikt over de nodige ervaring in de transportsector. “Hij is pas komen kijken. De minister zal de problemen niet efficiënt kunnen oplossen. Hetzelfde geval hebben wij gehad met de vorige ministers. Wij hadden een betere persoon verwacht. Er is genoeg kader dat de discipline kent om het ministerie te runnen. De president is gewoon bezig om vrienden en kennissen te accommoderen”, stelt Sahadew-Lal. Al met al wenst Sahadew-Lal in belang van de transportsector wat meer duidelijkheid.
Kavish Ganesh

error: Kopiëren mag niet!