Veiligheidsvereniging Vredenburg Serie B houdt eerste dieven aan

Frontfoto 1De pas opgerichte buurtorganisatie Veiligheidsvereniging Vredenburg Serie B (VVV) heeft haar eerste resultaten geboekt. Deze vereniging werd opgericht, omdat de buurt teveel geteisterd werd door criminaliteit, waaronder roofovervallen en inbraken. Afgelopen vrijdag zijn twee dieven, die al op het erf van een buurtbewoner waren, ontdekt. “Ik reed naar huis tegen kwart voor tien ‘s morgens afgelopen vrijdag en zag een persoon op het terrein van de buurvrouw lopen. Een andere was bezig een raam te forceren met een koevoet. Ik weet dat die vrouw tegen zo’n tijd niet thuis is. Ik reed achteruit en stopte bij de inrit. Toen maakten de dieven een vreemde beweging en gingen achter het huis schuilen. Ik wist dat er iets mis was hier. Ik stapte uit en liep naar de poort toe. Een van de mannen kwam naar voren en deed alsof er niets aan de hand was’, vertelt één van de initiatiefnemers van VVV en tevens ressortraadslid (rr-lid van Houttuin), Mahinder Balradj.
“Ik vroeg aan die man wat hij op het terrein deed. Hij zei dat hij wandelde. Toen ik vroeg of hij van plan was te stelen, rende hij weg achter het huis samen met zijn comparant. Ze hielden zich schuil in een bosschage. Ik heb toen meteen de politie ingeschakeld en ook de leden van de VVV. Binnen enkele minuten waren er al 50 personen op de been, zo ook de politie. De buurtbewoners kamden het gebied uit. Tegen 12 uur gaven de dieven zich over. Ze liepen uit het bos rechtstreeks naar de politie’, zegt Balradj.
De initiatiefnemer legt uit dat in eerste instantie de naam was VOV: Veiligheidsorganisatie Vredenburg Serie B. ‘Maar we vonden de naam met organisatie iets groots. Intussen hebben we er VVV van gemaakt, Veiligheidsvereniging Vredenburg Serie B.’ De VVV heeft geen surveillanceploeg. “In dit stadium vragen we alle buurtbewoners extra alert te zijn en alle vreemde bewegingen door te spelen aan de vereniging of de politie. De politie is ons eerste contactpunt’, geeft Balradj aan. ‘We zijn ook van plan om portofoons aan te schaffen, om de communicatie gemakkelijker te kunnen voeren. Dat moet binnen twee weken een feit zijn’, zegt hij. Op dit moment bereiken ze elkaar via de telefoongesprekken. Een whatsapp-groep zal ook aangemaakt worden. Balradj hoopt dat met de VVV, een burgerinitiatief, de criminaliteit te Vredenburg Serie B geminimaliseerd wordt of helemaal tot het verleden zal gaan behoren.
Asha Gajadien-Bhagwat

error: Kopiëren mag niet!