Advocaat Sewcharan: “Dit is zorgelijk!”

Advocaat Gerold Sewcharan
Advocaat Gerold Sewcharan
“Ik begrijp de verontrusting van Valies volkomen. Donderdagavond zat ik ook te kijken naar het televisieprogramma ‘8ter ’t Nieuws’, omdat Valies mij vooraf in kennis had gesteld over het feit dat hij uitgenodigd was om naar die zender te gaan. Het viel mij op dat, terwijl Valies bezig was zijn mening te geven over de rechtspositie van de vakbonden, het programma werd gestopt. Dit is zorgelijk!” Dit zei advocaat Gerold Sewcharan vrijdag tijdens de persconferentie van vakbondsleider Wilgo Valies. Sewcharan verleent bijstand aan de Bond van Leraren (BvL) en de Alliantie van Leerkrachten in Suriname (ALS) betreffende de rechtszaak over het herwaarderingsprogramma.
Sewcharan gaf te kennen dat de raadsadviseurs van de regering via dezelfde zender onlangs ook hun mening hebben geventileerd over dit rechtsgeschil. “Als advocaat weet ik dat er grondrechten zijn, zoals het recht op vrijheid van meningsuiting. Daarom kan het niet zo zijn dat een staatsmedium, wat eigendom is van het volk van Suriname, alleen gebruikt mag worden voor een visie van de regering en niet voor de visie van de vakbonden. Dit is niet terecht.” Daarom begrijpt Sewcharan de zorgpunten van de vakbondsleider. “Vanaf 2008 ben ik betrokken als advocaat bij de BvL en nu ook bij de ALS, daarom heb ik geen reden om te twijfelen aan de woorden van Valies”, aldus Sewcharan.
KSR

error: Kopiëren mag niet!