Kortere Paasvakantie voor VOS-scholen

Om enigszins de achterstanden in te lopen, is het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (Minowc) genoodzaakt de Paasvakantie in te korten voor scholen op VOS niveau. Dit betekent dat voor het onderwijs op VOS niveau de Paasvakantie zal zijn vastgesteld van 12 april t/m 23 april 2017. De school vangt dus aan op maandag 24 april 2017. Ook de Pinkstervakantie zal dit jaar komen te vervallen. Het besluit is intussen in een schrijven bekendgemaakt aan de voorzitter van het VOS-directeurenberaad, Balram Soemeer. Schoolonderzoeken, de repweek en schoolprojecten zijn vanwege de acties van de Bond van Leraren (BvL) binnen het onderwijs niet gehouden en uitgevoerd. Het ministerie heeft ook het besluit genomen om de eindexamens van het VWO/HAVO te verschuiven met zeven schooldagen.

error: Kopiëren mag niet!