Chedi: “Plannen zullen uitgevoerd worden”

Chedi-_Plannen zullen uitgevoerd    worden (1)Arvind Chedi is ook één van de nieuwe jeugdparlementariërs uit het district Nickerie. De hevige strijd onder de kandidaten heeft Chedi niet weerhouden om de eindstreep te behalen met 1086 stemmen. “Ik had enigszins verwacht dat ik gekozen zou worden, omdat ik mij enorm heb ingezet om zoveel mogelijk jongeren te bereiken. De plannen die ik tijdens mijn campagne had, gaan nu voortgang vinden”, zegt de trotse 22-jarige ICT-student van de Polytechnic College (PTC Nickerie) tegenover Dagblad Suriname. Zo gaf hij tijdens zijn campagne te kennen dat de jongeren in dit district veel te ontberen hebben. Daarom wil hij zich inzetten om een beter bestaan voor deze jongeren te bewerkstelligen. De hangjongerenproblematiek, waaruit diverse andere issues voorvloeien, waaronder criminaliteit, slechte schoolprestaties, lichamelijke en psychische klachten, wil Chedi aanpakken. Ook pleit hij voor ruime studiemogelijkheden vooral op het gebied van ICT. Chedi merkt op dat veel jongeren geen gebruik hebben gemaakt van hun stemrecht. “Zo dachten zij dat een identiteitskaart het enige middel is om te kunnen stemmen. Dit is één van de redenen geweest dat de jeugdigen niet zijn gaan stemmen.” Daarom is Chedi tijdens zijn campagne persoonlijk naar de jongeren geweest om hen te informeren/motiveren. Dit staat ook wel bekend als de ‘meet the youth’ activiteiten. “Ik wil een ieder bedanken die mij ondersteund heeft. Niet alleen de jongeren, maar ook de ouderen hebben een bijdrage geleverd door vertrouwen in mij te tonen.”
Chedi heeft vele ideetjes om als jeugdparlementariër aan de slag te gaan. Zo wenst hij een zumbathon te organiseren voor de jongeren. Een zumbaton biedt gelegenheid tot interactie en sport en is daarnaast heel ontspannend. Dit wil hij in samenwerking met diverse sportscholen tot stand brengen, vertelt Chedi. Er wordt altijd gesproken over het belang van studeren. Dit wil de nieuwe jeugdparlementariër ook benadrukken door structureel motivatiesessies te organiseren voor de scholieren. Ook het stimuleren van ondernemerschap behoort tot één van zijn doelen. Zo pleit hij voor vakgerichte cursussen voor de jongeren. Hij wil in dit kader mogelijkheden bekijken met de bestaande opleidingsinstituten. De sportfaciliteiten in Nickerie laten veel te wensen over. “NIS bijvoorbeeld is heel erg verwaarloosd, evenals de overige sportzalen. De sportzalen zien er erg bouwvallig uit. Het lijkt alsof men wacht totdat het instort. Daarnaast hebben ook de scholen een renovatie nodig.” Chedi wil er werk van maken om verandering hierin te brengen.
KSR

error: Kopiëren mag niet!