A-Kum: “Onderzoek is relevant en essentieel bij ontwikkeling van toerisme”

Akum- _Onderzoek is relevant en    essentieel bij ontwikkeling van toerisme_1De Stichting Toerisme Suriname (STS) heeft donderdag de certificaten uitgereikt van de training ‘Course on Tourism Satellite Accounts’, welke in de periode van 14 tot 16 februari 2017 is verzorgd. De certificaatuitreiking vond plaats in het Centrum voor Financiële Educatie en Ontwikkeling (CFEO). “Dit is de eerste keer dat zo een training heeft plaatsgevonden in Suriname”, zegt Jerry A-Kum, directeur van STS, in gesprek met Dagblad Suriname. Met deze training tracht men om een gedegen toerismeonderzoek tot stand te brengen. “Hoeveel mensen bezoeken Suriname en waarvoor? En wat geeft men uit? Wat zijn hun voorkeuren? Deze en andere concrete vragen worden gesteld aan de bezoeker.” Volgens A-Kum is onderzoek relevant en essentieel bij de ontwikkeling van toerisme. Er heeft reeds een onderzoek plaatsgevonden in 2016, waarvan de resultaten in maart 2017 bekend worden gemaakt. Volgens A-Kum ligt het in de bedoeling dat een dergelijk onderzoek meerdere keren in een jaar wordt verricht. “Het laatste bezoekersonderzoek heeft in 2004 verricht.” De resultaten zijn bestemd voor zowel de publieke als de private sector.
De participanten zijn leden van de Tourism Research Unit (TRU), welke in het afgelopen jaar is opgericht. De leden van de TRU zijn diverse actoren/vertegenwoordigers, onder wie academici, vertegenwoordigers van het ministerie van Financiën, Centrale Bank van Suriname (CBvS), Algemeen Bureau voor de Statistiek (ABS), het ministerie van Arbeid, Luchthavenbeheer, ICT Associatie Suriname en het Planbureau.
KSR

error: Kopiëren mag niet!