Politiebureaus zitten zonder inkt en papier

Het is al maanden dat de politiebureaus zonder inkt en papier zitten. Onnodig te stellen dat door deze tekorten het politiewerk danig wordt gestagneerd. Er was indertijd een oplossingsmodel bedacht om het werk toch voortgang te laten vinden. Er was onderling afgesproken dat politiefunctionarissen hun processen-verbaal op een memory-stick moesten opslaan en zich daarmee moesten begeven naar een politiepost die op dat moment nog wel over inkt en papier beschikte. Ook werden benadeelden gevraagd om papier (A4) mee te nemen om processen-verbaal uit te printen. Maar de situatie wordt met de dag erger. Dagblad Suriname heeft in verband met dit probleem gebeld met het kabinet van de korpschef. Noch de korpschef noch de minister van Justitie en Politie was bereikbaar voor commentaar. Via social media is bekend geworden dat de politie vanwege het tekort aan brandstof en vervoersproblemen niet meer adequaat kan uitrukken. Personen en zelfs slachtoffers die zich op de post melden, worden met zulke argumenten onverrichterzake terug verwezen.

error: Kopiëren mag niet!