Contractondertekening voor aanbouw en renovatie praktijklokalen

Contractondertekening voor aanbouw (3)In verband met de uitvoering van het Technical and Vocational Education and Training (TVET)-project vond op dinsdag 7 februari een contractondertekening plaats voor de aanbouw en renovatie van praktijklokalen in Suriname. NV Sintec is via aanbesteding gekozen om dit project uit te voeren. Het bedrijf heeft de directievoering in handen over de bouw van 13 praktijklokalen en de renovatie van 83 bestaande praktijklokalen van 16 technische scholen landelijk. Bovendien zijn zij ook belast met de inrichting van de leslokalen met machines en materiaal. Namens het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur tekende directeur Natasia Bennanon, terwijl namens NV Sintec de projectmanager Sandra Antonius het contract tekende.
Het aanbestedingsproces startte in oktober 2015 middels een advertentie in dagbladen “De West” en “Dagblad Suriname”. Hierbij hadden 10 bedrijven hun interesse getoond. Uiteindelijk werd er na technische en financiële evaluatie door de Islamic Development Bank (IsDB) goedkeuring verleend tot contractondertekening met de geselecteerde consultant NV Sintec. In 24 maanden vanaf heden moet dit project afgerond zijn. Suriname, met name het MinOWC, wil ertoe over gaan het beroepsonderwijs te moderniseren. In verband hiermee wordt TVET in Suriname geïntroduceerd. Deze methode wordt al jaren toegepast in het Caribisch gebied. Het nieuwe beroepsonderwijs, TVET, moet duidelijk ‘outcome based’ zijn. Dit houdt in dat het afgestemd moet zijn op de vraag van het bedrijfsleven en de overheid.

error: Kopiëren mag niet!