Blauwgrond zonder stroom wegens mastaanrijding

IMG-20170216-WA0002
IMG-20170216-WA0001Delen van de buurt Blauwgrond en andere delen van Paramaribo Noord kwamen vanmorgen omstreeks 5.00u zonder stroom te zitten. De oorzaak was een mastaanrijding aan de Turkowstraat, waardoor de lijn die over de Wongsoredjostraat loopt, kwam uit te vallen. Het is een belangrijke koppelmast waarbij twee gebieden (Resort Rainville en Blauwgrond) aan elkaar verbonden worden. De mast moet worden uitgewisseld, maar door de huidige weersomstandigheden zal er enige vertraging optreden bij de herstelwerkzaamheden, vanwege veiligheidsaspecten. Enkele buurten zijn intussen via andere lijnen overgenomen en worden weer van stroom voorzien. De werkzaamheden zijn nog gaande. De technici van de Troubleshoot afdeling werken met man en macht om het getroffen gebied zo snel mogelijk volledig van elektriciteit te voorzien.
Ondanks herhaaldelijke oproepen van de EBS aan verkeersdeelnemers om de veiligheidsregels in acht te nemen ter voorkoming van mastaanrijdingen is er helaas nog geen afname van het aantal mastaanrijdingen waar te nemen met als gevolg dat er onnodige stroomonderbrekingen plaatsvinden. Daarnaast heeft de EBS geconstateerd dat bij verbreding van wegen onvoldoende rekening wordt gehouden met de reeds aanwezige infrastructuur van de EBS, waardoor in bepaalde gebieden de masten dichter bij de weg komen te staan dan gewenst. Aan de minister van openbare werken is inmiddels aandacht hiervoor gevraagd. Desalniettemin kan met het in acht nemen van de verkeersregels door weggebruikers heel veel ongerief worden weggenomen.

error: Kopiëren mag niet!