Officier geeft verdachte voordeel van twijfel

De openbare aanklager Shanta Mahadew eiste vrijspraak tegen de verdachte Melvin Z. Aan Melvin wordt verweten dat hij op 14 november 2016 in het district Brokopondo gepoogd heeft opzettelijk en met voorbedachte rade het slachtoffer Michel van het leven te beroven, althans opzettelijk zwaar lichamelijke letsels toe te brengen. De politie kreeg op die bewuste dag een melding van een steekpartij. Ter plaatste aangekomen werd de zus van het slachtoffer aangetroffen. Zij verklaarde dat haar broer afgevoerd was voor medische behandeling. De zus vertelde de politie dat haar ex-vriend, de verdachte dus, haar broer had verwond met een mes. Op die dag was de verdachte op bezoek bij haar gekomen. Hij kwam gewapend met een mes en hield de zus, zijn ex-vriendin, voor dat hij eerst haar zou doden en daarna zelfmoord zou plegen. De vrouw werd bang en rende weg. Zij vertelde het vervolgens aan haar broer. Michel is toen rekenschap gaan vragen aan de verdachte, waarna beide mannen in een worsteling zijn geraakt. Ten gevolge van deze schermutseling raakte Michel gewond aan zijn zij. Hij heeft twee steekverwondingen opgelopen. De politie heeft ter plaatste het mes in beslag genomen. Volgens de verdachte was het nimmer zijn bedoeling om Michel te verwonden. De openbare aanklager gaf te kennen dat er geen getuigen waren die het gebeurde kunnen bevestigen. Het gaat in deze om één tegen één verklaring. De officier gaf aan dat zij genoodzaakt was om de verdachte het voordeel van twijfel te geven en rekwireerde in dat kader vrijspraak. De verdachte is eerder in vrijheid gesteld en was tijdens de behandeling niet aanwezig. Op de volgende zitting doet de rechter uitspraak in deze zaak.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!