Bespreking jaarprogramma Stichting Nazorg Dienstplichtigen en Ex-militairen

De Stichting Nazorg Dienstplichtigen en Ex-militairen, onder leiding van Jerrel Julen en de Vereniging Surinaamse Veteranen en Ex-militairen, onder voorzitterschap van Stanley Fernand, komen op donderdag 16 februari bijeen om het jaarprogramma van de stichting te bespreken. Geruime tijd heeft de vereniging de regering geconfronteerd met protesten en acties om aan hun uitkering en andere voorzieningen te komen. President Bouterse intervenieerde en gaf de minister van Financiën de opdracht om de achterstand in de uitkering uit te betalen. Sedert toen zijn de gemoederen van de oud-strijders enigszins gekalmeerd.
Algemene ledenvergadering
De veteranen en oud-strijders dringen al geruime tijd aan op de verwezenlijking van voorzieningen waarop zij aanspraak maken. De behandeling van ex-militairen, die lijden aan het posttraumatisch stress syndroom, is nog steeds een zorgpunt. De vereniging die binnenkort haar 10-jarig bestaan zal herdenken, heeft voor 24 februari een algemene ledenvergadering uitgeschreven om een pad uit te stippelen, hoe de belangen van de organisatie verder te dienen. Tijdens de ledenvergadering zal ook het programma rond het jubileum besproken worden.
HD

error: Kopiëren mag niet!