3.294 minder stemmen bij NJP-verkiezingen

1FRONT NJP
1FRONT NJP (2)Vergeleken met de vorige verkiezingen van het Nationaal Jeugdparlement (NJP), hebben 3.294 minder jongeren dit jaar gestemd. In 2013 gingen 29.968 jongeren naar de stembus. Dit aantal was bij de recente verkiezingen 26.674. Dit blijkt uit de verstrekte informatie bij de uitslag van de Jeugdparlementsverkiezingen maandagavond in NIS.
Winston Adaba, Emanuel Sanvisie, Zenani van Throo, Antuan Djoe, Fransa Babel, Kedesha Ansoe, Kelvin Koniki, Xavier Biegman en Tatjana van Eer zijn in Paramaribo gekozen. Winston Adaba heeft ruim 3.699 stemmen gewonnen.
In Wanica zijn de leden Dinesh Parag, Majenka Dominie, Samir Gobind en Shradhanjali Moektimisier binnen.
In Nickerie gaat het om Mohamad Abdul, Arvind Chedie en Stefana Amatsairoon.
In Commewijne zijn gekozen Sharisma Sardjoe en Hakiem Lalmahomed.
In Sipaliwini zijn Shasharel Pansa en Sersinio Adaba binnen.
In Brokopondo gaat het om Vince Dalen en Ingaswena Pokie.
In Marowijne hebben Mudji Amatdaklan en Olfuengo Pinas het gehaald en in Para Chennelle Amelo en Donovan Afi. Vanuit Saramacca gaan Asneel Samjhawan en Dorothy Terlaan meedoen in het NJP.
Als laatst is een zetel gegaan naar Kenly Sylvester.
Aan de verkiezingen hebben ongeveer 201 kandidaten meegedaan. De hoogste opkomst aan kiezers was in de districten Coronie en Nickerie, de laagste in de districten Wanica, Marowijne en Paramaribo. Het aantal ongeldige stemmen is 342, waarvan 147 in het district Paramaribo alleen. Behalve de nieuwe jeugdparlementariërs zijn ook de namen van de jeugddistrictsraadsleden gepresenteerd. Aan het einde van de bekendmaking van de resultaten hebben de jongeren hun bewilligingsformulieren meegekregen die zij binnen 14 dagen ingevuld moeten inleveren op het secretariaat van de Kiescommissie aan de Fred Derbystraat.

error: Kopiëren mag niet!