Gangaram Panday: ‘Privileges bedankte ministers drukken te veel op staatsbegroting’

Keshopersad Gangaram Panday
Keshopersad Gangaram Panday
Assembleelid Keshopersad Gangaram Panday (NDP) kan zich terugvinden in de kritiek van de samenleving wanneer gesteld wordt dat de zes bedankte ministers te veel privileges meekrijgen, waardoor de staatsbegroting onnodig extra wordt bezwaard. Hij had de reshuffeling van president Desi Bouterse liefst voor 25 mei 2016 hebben willen zien, waardoor dit geld zou kunnen worden bespaard. “Uiteindelijk is het de president die zijn team benoemt en daarover vrij is te beoordelen. Echter weten wij niet wat de reden is dat de president besloten heeft de reshuffeling van zijn kabinet in februari pas te doen. De evaluatie van de bewindslieden heeft kennelijk iets langer geduurd dan gepland”, zegt Gangaram Panday aan Dagblad Suriname.
De parlementariër zegt dat het staatshoofd nog steeds bezig is zaken binnen zowel ministeries als staatsbedrijven te evalueren. Indien meerdere reshuffelingen nodig zijn, zal dat volgens hem ook moeten worden gedaan. Vanaf 1 februari maken Faizel Abdoelgafoer, Siegfried Wolff, Niermala Badrising, Steven Relyveld, Andy Rusland en Sieglien Burleson geen deel meer uit van de regering Bouterse-Adhin. Deze politici krijgen, omdat zij langer dan een jaar in functie waren, 6 maanden bruto SRD 18.088 per maand uitbetaald. Ook hebben zij recht op alle voorzieningen gedurende deze periode. Daarna mogen zij opteren voor de functie van departementsdirecteur (SRD 9.044). Ook hun dienstvoertuigen, die nauwelijks een jaar terug zijn aangeschaft, kunnen zij voor een minimum van 30% van de inkoopwaarde overkopen. Naast hun salaris hebben ministers verder recht op een representatietoelage van 25% van het loon, 1ste klasse vrije geneeskundige behandeling (ook voor het gezin) en andere voorzieningen. De parlementariër benadrukt dat niet alleen NDP-ministers, maar ook ministers uit andere regeerperiodes flink genieten van deze regeling. Hij heeft zich eerder ook uitgesproken over de extra last, die de privileges en topsalarissen van alle gewezen ministers met zich meebrengen.
FR

error: Kopiëren mag niet!