TAP’ers wachten nog op reactie Adekus-bestuur

Hugo Blanker
Hugo Blanker
De bond van het Technisch en Administratief Personeel (TAP) van de Anton de Kom Universiteit van Suriname heeft het bestuur van de universiteit middels een schrijven gevraagd naar helderheid inzake de beslaglegging op het terrein van de Adekus en de gelden en geldmiddelen bij de banken. De brief werd geschreven na ontvangst van dit alarmerend bericht.
Bondsvoorzitter Hugo Blanker gisteren gevraagd naar wat de huidige stand van zaken is van die informatie, wist te vertellen dat het bestuur nog niet heeft gereageerd op de brief. De bond is bezorgd. Niet alleen de betalingen van salarissen, maar ook de uitbetaling van leveranciers die zaken doen ten behoeve van de medewerkers lijkt zo meteen niet gegarandeerd te zijn. De advocaat van het bestuur van de universiteit tracht nog de beslaglegging opgeheven te krijgen. Dagblad Suriname verneemt van bronnen dat er voor komend week een ontmoeting is uitgeschreven met de advocaat om de behaalde resultaten te bespreken.
Vergadering volgende week
Het blijkt ook dat de studenten van de Adekus nog niet formeel op de hoogte zijn gesteld van de situatie. Emanuel Scheek, lid en vertegenwoordiger van de studenten in het bestuur, geeft aan dat noch hij studenten heeft benaderd, noch studenten hem hebben benaderd om over deze situatie te praten. Hij gelooft er sterk in dat de beslaglegging zo spoedig mogelijk wordt opgeheven. “De studenten komen ook niet naar mij toe, omdat zij weten dat het opgelost wordt”, stelt Scheek.
De bond wacht nog op een reactie. Vast staat dat er voor volgende week vrijdag een vergadering is uitgeschreven.
Kavish Ganesh

error: Kopiëren mag niet!