BvL: “Er is nog niets besloten”

BvL“Er is nog niets besloten. We zijn nog in vergadering met de overheid.” Dit zegt Angela Riedewald, bestuurslid van de Bond van Leraren (BvL), desgevraagd aan Dagblad Suriname ten aanzien van het ultimatum dat op 13 februari 2017 verloopt. Riedewald beklemtoonde dat er nog geen algemene ledenvergadering (alv) is gepland. Alhoewel geruchten de ronde deden dat de alv maandag zou plaatsvinden, is dit door het bestuurslid ontkracht. De alv is tot nader orde uitgesteld. Het is nog niet duidelijk wanneer die voortgang zal vinden.
Door rechterlijke interventie hebben de vakbonden en de autoriteiten compromis kunnen sluiten, waardoor het onderwijsproces op 23 januari is hervat. Dit wil nog niet zeggen dat aan de eisen van de leerkrachten voldaan is. De overheid heeft tot 13 februari 2017 de gelegenheid om de overeenkomst, die zij met de vakbonden is aangegaan, gestalte te geven. Vanaf 11 januari 2017 waren de leerkrachten die aangesloten zijn bij de BvL en de Alliantie voor Leerkrachten in Suriname (ALS) in actie.
KSR

error: Kopiëren mag niet!