Welzijn verwacht weerstand in ontwikkeling toerismesector

Welzijn verwacht weerstand in  ontwikkeling toerismesector“Voor de SLM is het niet van een leien dakje gaan. U moet weerstand verwachten. Er zijn belangen. Geluiden uit de gemeenschap klinken: wees voorzichtig, weet waarmee we bezig zijn. Wij moeten hier wel rekening mee houden en zeker naar de positieve zaken kijken.” Zo sprak minister Ferdinand Welzijn van Handel, Industrie en Toerisme (HIT) onlangs de alertheid uit over de nieuwe ontwikkelingen in de toerismesector in Suriname. Volgens minister Welzijn is er voor de Surinaamse Luchtvaartmaatschappij veel aan vooraf gegaan om toerisme gigant TUI ook in het Surinaams luchtruim te krijgen. Natuurlijk was het eerst TUI die geïnteresseerd was in de Surinaamse markt. Suriname moest alleen de handreiking doen.
De behoefte aan het verbreden van de economische basis van Suriname is al lang geuit. Naar Welzijn zijn oordeel staat Suriname op het punt om de gedachtes en ideeën in daden om te zetten. “Wij hebben het al die tijd laten liggen, maar wij zullen het oppakken”, stelt Welzijn. Het beleidsgebied ‘Toerisme’ is op 6 februari bij staatsbesluit als groeipoot toegevoegd aan Handel en Industrie. Voor Welzijn wordt het nu een uitdaging om toerisme te integreren in de economie. Dit wil hij samen met stakeholders uitvoeren. Langetermijn denken is het belangrijkste dat hij benadrukt om voordelen voor de huidige en toekomstige generaties te halen.

error: Kopiëren mag niet!