Studenten IOL volgen seminar over technologie en vernieuwing van onderwijs

Professor Padhu Seshaiyer (rechts) zit naast de Indiase ambassadeur Satender Kumar (foto: Ricky Bahadoersingh)
Professor Padhu Seshaiyer (rechts) zit naast de Indiase ambassadeur Satender Kumar (foto: Ricky Bahadoersingh)
Studenten van het 2de en 3de cohort van het vak ICT in opleiding op het Instituut voor de Opleiding Van Leraren (IOL) hebben in de aula van het IGSR een interactieve sessie gevolgd, waarbij de rol van technologie in de vernieuwing van onderwijs werd benadrukt (Technologies and Education for lifelong skills). Professor Padhu Seshaiyer heeft de leerkrachten in training middels een seminar proberen uit te leggen hoe technologie binnen het onderwijs verzorgd kan worden, gebruikmakend van verschillende methoden evenals diverse richtingen. Hij heeft tevens gewezen hoe wiskundige berekeningen kunnen bijdragen in het maken van programma’s en systemen. Seshaiyer is al 8 keren gekomen naar Suriname in de afgelopen 4 jaar. Hij is program manager voor de National Science Foundation in Amerika en verbonden aan de George Mason University. Hij is teven directeur van het STEM-programma, dat staat voor Science Technical Engineering Mathematics. Hij heeft samen met de studenten van cohort 1 vorig jaar het project ‘Streaming’ ontwikkeld.
Seshaiyer heeft zijn ervaringen gedeeld op dit gebied. Er zijn veel problemen met majors in STEM. Er zijn grote uitdagingen bij het aantrekken van studenten in STEM. Niet alleen moeten zij gehouden worden in deze major, maar ook moet ervoor gezorgd worden dat ze banen krijgen in STEM. “Dit is een grote uitdaging”, herhaalt Seshaiyer. “Mijn taak is om ervoor te zorgen dat de leerlingen op een vroege leeftijd genieten van dit programma. Er zijn een heleboel programma’s gedaan, die verbonden zijn met STEM. Het doel is om het aantal majors te verhogen, om het behoud te verbeteren (zodat er geen uitvallers zijn), vermindering van de afstudeertijd en studenten te helpen een baan te vinden.” Seshaiyer stond aan het hoofd van een afdeling alwaar er gewerkt werd aan een integrale aanpak, waarbij verschillende gebieden, zoals biologie, techniek opgenomen werd in het leerproces en waar men beoogde van elkaar te leren. Dit bleek een succes te zijn.
Een van de zaken waar Seshaiyer zich altijd mee bezig hield, is de vraag waarom kinderen problemen hebben met wiskunde. Een deel van het probleem is terug te vinden in het lezen. Een woord lezen en begrijpen wat hij betekent, vormt een groot deel van de uitdaging waarmee de jeugd zit. “Ik ben met behulp van de technologie gestart met een pre-assessment programma. Pre-assessment is een manier om docenten wat tijd binnen de klas te besparen tijdens het onderwijzen van nieuw materiaal door te kijken wat de leerlingen al weten over het onderwerp. Dat stelt mij als leerkracht in staat mijn leerlingen te toetsen op hun zelfkennis van het onderwerp. Een pluspunt hierbij is dat de leraar geen tijd verliest met willekeurig materiaal die de leerlingen misschien al weten of dingen die ze toch niet nodig zullen hebben in hun verdere carrière. Ze leren uiteindelijk wat nuttig en zinvol is voor hen. Dit wordt snel leren genoemd”, aldus professor Seshaiyer.

error: Kopiëren mag niet!