AdeKUS start met Confucius Instituut

De Anton de Kom Universiteit van Suriname opent op donderdag 16 februari middels een ceremoniële opening haar deuren voor het Confucius Instituut. De totstandkoming van dit instituut mag gezien worden als een mijlpaal in de 40-jarige samenwerking tussen Suriname en China. De ceremoniële opening, die gepaard gaat met een culturele manifestatie, vindt plaats op het terrein van het IGSR. Het geheel wordt op 17 februari afgesloten door middel van een symposium met als thema ‘Bridging Between Surinamese and Chinese Culture’.
Voorafgaand aan de officiële opening van het Confucius Instituut hebben de AdeKUS en de Volksrepubliek China op 1 maart 2016 een Memorandum of Understanding getekend voor het opzetten van het instituut op de Anton de Kom Universiteit van Suriname. Op 16 februari wordt invulling gegeven aan deze overeenkomst. Het doel van het instituut is het verbreiden en bevorderen van de Chinese taal en cultuur, in het bijzonder het Mandarijn. Verder heeft de AdeKUS ook plannen een bacheloropleiding in het Mandarijns in te voeren. Het Confucius Instituut zal een brug slaan tussen beiden landen op het gebied van cultuur en onderwijs.
Het instituut is een wereldwijde door de Chinese overheid gefinancierde non-profit organisatie, die als doel heeft kennis over de Chinese taal en cultuur te verspreiden en de culturele banden tussen China en andere landen te versterken. De kerntaken zijn onder andere het helpen ontwikkelen van beleidsplannen voor het promoten van de Chinese taal wereldwijd. Verder het helpen ondersteunen van Chinese taalprogramma’s op verschillende opleidingsinstituten in diverse landen.

error: Kopiëren mag niet!