Toestroom cliënten bij reorganisatie Basiszorg

Bij de afdeling Basiszorg van het Ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting aan de Gemenelandsweg is de afgelopen dagen een grote toestroom van burgers ontstaan die in aanmerking wensen te komen voor de Basiszorgverzekering ten laste van de staat. Dit leidt tot lange wachttijden.
De lange wachttijden worden ten eerste veroorzaakt door de procedures voor de toetsing. De toetsing is absoluut van belang voor de rechtmatigheid van de verstrekking van de basiszorgverzekering.
Ten tweede zijn er vanaf oktober 2016 verschillende oproepen naar belanghebbenden gedaan, om hun verzekeringspasjes op te halen. Dit is niet in voldoende mate gebeurd.
Het Ministerie gaat nog steeds door met het beleid om aanvragen te screenen op basis van de geldende criteria. Zowel nieuwe aanvragen, als aanvragen voor verlenging van de verzekering, worden getoetst.
De toetsing is van belang om de rechtmatigheid te kunnen garanderen. De beoordeling van de aanvraag geschiedt op basis van onderzoek, dat bestaat uit een intake, een persoonlijk interview en eventueel een huisbezoek. De informatie die verstrekt is bij de intake wordt gecontroleerd in het gesprek en ondersteund door aanvullende documenten. De intake gesprekken duren bij de ene persoon langer dan bij de ander.
Zowel vanuit het Ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting, als vanuit de belanghebbenden is het van belang dat dit proces zo soepel mogelijk verloopt. Het Ministerie zal zich blijven inzetten voor de verdere verbetering van de dienstverlening en stelt alles in het werk om haar cliënten zo goed mogelijk van dienst te zijn.

error: Kopiëren mag niet!